Вратарят на скромния Беневенто Алберто Бриньоли определено се наслаждава на

...
Вратарят на скромния Беневенто Алберто Бриньоли определено се наслаждава на
Коментари Харесай

Култовият страж на Беневенто: Реал да ме взима за заместник на Роналдо

Вратарят на скромния Беневенто Алберто Бриньоли несъмнено се любува на славата след историческия си гол във вратата на Милан през уикенда. Попадението донесе първата точка в Серия А за абсолютния дебютант в калчото, като пристигна надълбоко в продължението на срещата от 15-ия кръг.

Дори испанският вестник „ Марка” потърси 26-годишният футболист за изявление, а пък той, явно още зависим на страстите, си пожела Реал Мадрид да го купи за заместител на… Кристиано Роналдо.

Стражът на Беневенто записа името си в историята

„ В първия момент не повярвах. Не виждах нищо, тъй като бях паднал по тил. Беше хубаво, изключително когато моите съотборници се затичаха да ме прегръщат. Като изключим гола, беше ужасно да видя щастието в техните очи”, разяснява Бриньоли.

„ Треньорът не ми сподели нищо, само че много от играчите на пейката ми подвикнаха да отида напред при корнера, тъй като беше последният епизод в мача. Аз се поколебах, само че най-после отидох, тъй като нямаше да имаме различен късмет да се доберем до равенството.”

„ Тъй като съм вратар, избирам да се приказва за някое мое избавяне, само че все пак е вълнуващо. Няма за какво да го отхвърлям, въпреки всичко това беше първата ни точка в калчото. Обикновено виждам спортните вести на телефона си и да се видя там с екипа на Беневенто беше вълнуващо.”

Сънят напусна Гатузо след кошмарния дебют отпред на Милан

„ Получих не знам какъв брой известия. Това е нещо, което мина границата на футбола, приказвам за любовта на хората.”

Точно тук се повдига въпросът за головата форма на Кристиано Роналдо, който има 2 гола в 10 турнирни срещи в Ла Лига. Бриньоли може да се похвали с 1 попадение в 8 мача от Серия А. „ Може би Реал Мадрид би трябвало да ме притегли, с цел да взема мястото на Кристиано”, пошегува се стражът. „ Сега просто се любувам на момента, само че би трябвало да се трудим крепко, с цел да осъществим задачата си: Беневенто да оцелее в Серия А”, добави италианецът.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР