Вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Буфон продължава да се

...
Вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Буфон продължава да се
Коментари Харесай

Буфон: Би било перфектен край на кариерата ми, ако спечеля ШЛ

Вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Буфон продължава да се надява, че ще успее да завоюва Шампионската лига преди да постави завършек на своята кариера, откакто този трофей към момента липсва в богатата му сбирка.

“За мен ШЛ постоянно ще бъде най-високото равнище, най-хубавият шампионат, в който да играеш. Благодаря за цялата страст, която ШЛ ми е дала. Но се надявам да имам още една опция да я печеля, тъй като би било съвършеният завършек на кариерата ми”, съобщи 41-годишният Буфон в изявление за британския “Телеграф”, като се върна обратно към изгонването си на миналогодишния полуфинал на шампионата сред тогавашния му тим Ювентус и Реал Мадрид поради остра реакция против съдията. “Това беше един от най-емоционалните мачове, в които съм играл. Мислех, че това е последният ми дуел в ШЛ. Съжалявам за това, което споделих на съдията. Реакцията ми не беше против индивида, а против обстановката. Не можех да схвана решението му (за дузпата в последната минута - б.р.) в този миг. Това трябваше да е най-хубавият мач в кариерата ми, най-хубавата победа, и по тази причина бях доста ядосан”, обоснова се той.
Paris St-Germain goalkeeper Gianluigi Buffon tells @JBurtTelegraph winning the European Cup 'would be the perfect end' to an illustrious career - https://t.co/KgJTy285Un
— Telegraph Football (@TeleFootball) February 12, 2019 Както е известно, именитият пазач имаше желание да приключи кариерата си след края на предишния сезон, само че тогава се появи предлагането на ПСЖ. “Имах потребност от три-четири месеца, с цел да се приготвя за отдръпването ми. В този миг си мислех, че животът ще е друг и трябваше да се примиря с това. Харесва ми да играя на най-високо равнище или въобще да не играя. Никога не съм си и помислял, че ПСЖ ще ме помоли да продължа. Но, също по този начин, физически и душевен се усещах добре предходната година. За мен беше тъпо да спря. Когато от ПСЖ ми се обадиха, това беше огромна изненада за мен, само че тогава бях сигурен, че желая още веднъж да играя. Тук съм, животът ме насочи и реши, че би трябвало да продължа, тъй че го направих. Беше ми дадена последна опция, тъй като такива неща ги чувстваш вътре в себе си”, изясни Буфон решението си да премине във френския първенец.
Gianluigi Buffon admits while he ‘will always love’ #Juventus, #PSG gave him his ‘enthusiasm’ back https://t.co/uDgaaTxt4o #UCL pic.twitter.com/ZTiYBWaFMt
— footballitalia (@footballitalia) February 12, 2019 Той разяснява и идния конфликт с Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. “Когато бяхме изтеглени, може би всички мислеха, че ПСЖ ще победи. След измененията в Юнайтед - с напускането на Жозе Моуриньо и идването на Оле Гунар Солскяер, разликата сред клубовете не е толкоз огромна. Сега възможностите за победа са 50:50. Пол Погба е съвършеният образец за това по какъв начин можеш да промениш сезона си единствено с няколко избрани неща. Това демонстрира по какъв начин една промяна на треньора може да направи разликата”, уверен е вратарят.
Buffon reveals the reason of Pogba’s struggles with Mourinho https://t.co/t7u0xeSGOZ pic.twitter.com/pY1lFfUJIe
— CalcioMercato (En) (@CmdotCom_En) February 12, 2019 Накрая Джиджи разкри, че това може да не е последният му сезон като футболист. “Имам алтернатива за още една година в ПСЖ. Надявам се да преподпиша. Мисля, че когато в контракта има алтернатива за още една година, доста е значимо и двете страни да са задоволени. Аз съм удовлетворен и нека да остана, тъй като знам, че тимът и аз можем да израснем още повече идната година”, добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР