Вратарят на Левски - Божидар Митрев бе гост в предаването

...
Вратарят на Левски - Божидар Митрев бе гост в предаването
Коментари Харесай

Божидар Митрев: Страх от ЦСКА? Те трябва да са притеснени!

Вратарят на Левски - Божидар Митрев бе посетител в предаването " Спортна тресчица " по БНТ1, където разяснява идния дуел в Първа лига с ЦСКА, както и дербито за Купата на България, което е на 25 април.

Стражът съобщи, че неговият тим няма от какво да се тормози в сряда, до момента в който сезонът на " алените " значително зависи точно от такива срещи.

Делио Роси сподели, че е огромна неточност всеки сезон да се стартира изначало, без значение дали той ще е треньор, или не. Кое ще научиш от него и изобщо каква е тактиката, която той се пробва да следва в Левски?

- Имал съм много диалози с него. Доста неща видях от него и считам, че съм научил. Той е фокусиран напълно с концепцията, която има за развиването на даден тим. До огромна степен не приема непознати намеси, не го интересува какво се приказва и какво се написа. Той напълно има вяра в своя проект и го следва. Докъде се получава, до каква степен не - той си носи отговорността.

Но в неговия проект в този момент, или най-малко от думите му след дуела през вчерашния ден, пролича, че желае от вас да се потвърждавате във всеки мач. Смяташ ли, че има какво да доказваш, с цел да останеш в Левски?

- За мен всеки един, който излезе на терена, би трябвало да се потвърждава във всеки мач. Особено това важи за тимове като Левски, ЦСКА, Лудогорец. Това са грандове, в които няма изявени титуляри. Всеки един би трябвало да дава всичко от себе си, с цел да е на терена. Нормално е всеки да се потвърждава.

 Божидар Митрев остава №1 в Левски
Божидар Митрев остава №1 в Левски

" Сините " с избор на доверие към вратаря

Усещаш ли да имаш добра конкуренция на вратарския пост?

- Разбира се. Никога не съм обръщал внимание. Винаги се старая на тренировки и в мачове да давам всичко от себе си. Не постоянно се получава, което е обикновено. Във всеки един спорт и в живота също е по този начин.

Какво ти говореха футболистите през вчерашния ден, до момента в който ти лежеше на терена?

- Честно казано не съм ги чул, тъй като ми беше тежко. Да, ние, българите, се поддържаме, даже от съперникови тимове получих известия. Това е поддръжка, която чувствам и за която благодаря. Но като цяло ние, българите, се подценяваме и повече сме подложени на критика от хората, които в действителност са тук, с цел да вдигнат равнището. А в действителност се чака от нас да ги подвигаме тях. Но това е нашето време, ще се борим.

Може ли да се каже, че жертвахте в някаква степен мача с Лудогорец в името на идващия дуел с ЦСКА?

- Да сме го жертвали - не мисля. За нас беше извънредно значим този мач, с цел да сме по-близо с Берое в битката за третото място. И през вчерашния ден споделих, че е прекомерно тъпо тим като Левски да се бори за третото място. Но и за нас мачът беше значим. Да, Обертан и Буш висяха с картони, само че в Левски има 25 футболисти, които са със страхотни качества и всеки един заслужава място на терена. И както споделих - би трябвало да се потвърждават.

А може ли Левски да жертва представянето си в шампионата за сметка на представянето си в шампионата за Купата?

- Ако мислим единствено за Купата, не е вярно. Имаме състезание и там би трябвало да търсим позиции за Европа. Защото даже да стигнем край за Купата, който още не е обезпечен, там всичко се случва, това е един мач.

 Снимка 345906
Източник:

2:0 - какъв брой удобен е задатъкът е против ЦСКА?

- Комфортен е, само че в днешния футбол и изключително против класен тим като ЦСКА едно вероятно подценяване и мислене, че сме ги отстранили може да ни изиграе неприятна смешка. Затова в реванша би трябвало да стартираме с чисти глави и все едно това е първи мач. Не би трябвало да си мислим, че сме си свършили работата.

А усещате ли този дуел след две седмици като мач " на живот и гибел " за Левски?

- Честно казано, да. Още след мача с Берое и Ботев си казахме, че това е нашата цел. Там би трябвало да хвърлим най-вече старания. Но да не забравяме шампионата. Защото всички желаеме да спечелим трофей. При цялата тази селекция, при всички тези положителни футболисти - заслужаваме да спечелим трофей.

Какъв Левски ще забележим в реванша - италиански модел ли ще играе тимът?

- Не знам, има още две седмици за реванша. Не сме упражнявали още за този мач.

 Никога не ще останеш самичък!
Никога не ще останеш самичък!

Сълзите в очите на Божидар Митрев споделят всичко

След три дни имате различен мач против ЦСКА. Как ще методите?

- Излизаме за победа, както е във всеки мач. Надявам се да победим отново, с цел да може да зарадваме почитателите, които прекомерно дълги години страдат.

Но през вчерашния ден Николай Бодуров сподели, че във вашия лагер изпитвате боязън от опциите на ЦСКА. Има ли терзания от противника, тъй като в този момент ще се върнат всички най-хубави в " алено " и Каранга ще води офанзивата?

- Не мисля, че има боязън. ЦСКА е класен тим, само че психологическият миг е при тях - те би трябвало да са обезпокоени. На тях им зависи шампионата от този мач. Така че ще се покаже на терена кой е по-притеснен и кой го е боязън.

Мнозина преди дуела с Лудогорец прокрадваха концепцията, че може да не дадете 100 % от опциите си, с цел да не помагате на ЦСКА. Прокрадваше ли се такава мисъл в съблекалнята на Левски?

- Не, ни минимум. Този мач беше значим, изключително против тим като Лудогорец и пред нашите почитатели. Искахме да спечелим, само че не успяхме.

През този сезон имате общоприет проблем против тимовете от първата шестица. Само 10 извоювани точки от всички изиграни до момента дуели, в плеойфите пък сте на нула. Какво се случва с отбора?

- Не мога да си обясня това нещо, само че е тъпо. Надявам се в оставащите мачове да се вземем в ръце и да обърнем тази отрицателна серия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР