Вратарят на германските национали Мануел Нойер е счупил крак на

...
Вратарят на германските национали Мануел Нойер е счупил крак на
Коментари Харесай

Мануел Нойер счупи крак

Вратарят на немските национали Мануел Нойер е счупил крайник на ски и с това сезонът за него завърши. Новината заяви самият капитан на немския народен тим и вратар на „ Байерн "  (Мюнхен) в профила си в Инстаграм.

В профила си в обществената мрежа Нойер написа:

" Хей, момчета, какво да кажа, краят на годината несъмнено можеше да мине по-добре... Докато се пробвах да прочистя главата си по време на ски отмора, получих фрактура на подбедрицата. Вчерашната интервенция мина доста добре. Много благодаря на екипа от лекари! Въпреки това ми е болно да знам, че актуалният сезон е завършил за мен. "

Германският народен вратар разгласява фотография, на която е в болнично легло, а кракът му е в дебела гипсова превръзка.

„ Байерн " (Мюнхен) също разяснява травмата на Нойер. Оливер Кан съобщи в публично изказване:
" Новината за травмата на Мануел шокира всички ни. Ние ще го подкрепим и ще го придружим по пътя към завръщането му. Той ще преодолее и тази сериозна травма и ще се завърне на терена толкоз мощен, колкото преди. " Рекордът с травмите на Нойер продължава
Спортният шеф Хасан Салихамиджич изясни:

" Това, че Мануел е претърпял подобен случай, е извънредно и, несъмнено, всички наши мисли са с него. Говорих с него през вчерашния ден и през днешния ден, интервенцията мина допустимо най-добре. Мануел ще получи цялата поддръжка, от която се нуждае. Той е мощна персона и ще се върне. Пожелавам му всичко най-хубаво, той може да разчита на ФК " Байерн "! "

Това не е първият случай през този сезон, в който Нойер получава травма. През октомври и ноември той към този момент беше пропуснал седем мача на „ Байерн " поради травма на раменната става. Сега баварците още веднъж ще би трябвало да се оправят без своя капитан, само че този път за доста по-дълъг интервал от време.

Ако баварците не създадат трансфер, това значи, че Свен Улрайх ще бъде титулярен вратар до края на сезона. С изключение на сезон 2020/2021 34-годишният футболист е заместител на Мануел Нойер от 2015 година насам. За Улрайх тази роля не е нова.

През сезон 2017/2018 година той е заместител на Нойер през по-голямата част от сезона, защото Нойер дълго време е с травма на крайници.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР