Вратарят Александър Георгиев отрази 41 удара и бе в основата

...
Вратарят Александър Георгиев отрази 41 удара и бе в основата
Коментари Харесай

ОБЗОР: Алекс Георгиев изведе Колорадо до успех в дербито с Минесота

Вратарят Александър Георгиев отрази 41 удара и бе в основата на победа за Колорадо Аваланч с 3:2 против Минесота Уайлд в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). С това тимът на съветския национал от български генезис се отдели на две точки от днешния си противник в борбата за третото място в Централната дивизия.Денис Малгин бе прецизен във втора поредна вечер, а Нейтън Маккинън е с пет гола в петте си мача след " Звездния уикенд " в НХЛ. Андрю Колиано също се разписа за Колорадо, до момента в който против Георгиев вкараха Кирил Капризов с 31-и гол за сезона и Йоел Ериксон Ек с 21-и.

Отборът на Минесота, за който Марк-Андре Флюри направи 16 спасявания, е с пет загуби в шест мача след паузата.

Ник Шмалц и Клейтън Келър бяха точни при дузпите, а Конър Инграм спря 47 удара за първи шътаут в кариерата си и Аризона Койотис завоюва с минималното 1:0 против Тампа Бей Лайтнинг в различен мач от тази нощ.

Инграм направи поредност спасявания от непосредствена непосредственост в последните 90 секунди на постоянното време и п този метод изпрати тима си на продължение, а по-късно и на дузпи. В тях вратарят на Койотис избави удари на Стивън Стамкос и Никита Кучеров, с помощта на което Аризона завоюва точки в седми следващ мач.

Брайън Елиът направи 26 спасявания за тима на Тампа Бей, който бе в серия от три победи. Последната бе прочувствено 4:3 след продължение против Колорадо Аваланч в повтаряне от финалната серия за купа " Стенли " през предходната година.

Артьоми Панарин и Майка Зибанеджад записаха по два гола и асистенция за победа на Ню Йорк Рейнджърс с 6:4 против Ванкувър Канъкс. Крис Крайдър и К`Андре Милър също се разписаха за триумфа на нюйоркчаните, които са с баланс 7-0-1 в последните си осем мача. Игор Шестьоркин избави 25 удара и бе преодолян от Андрей Кузменко, Къртис Лазар, Джей Ти Милър и Конър Гарланд.

Пюс Сутер бе прецизен в петия рунд на дузпите и Детройт Ред Уингс завоюва с 5:4 против Едмънтън Ойлърс за четвъртата си поредна победа в НХЛ. Дилан Ларкин, Моритц Зайдер, Роби Фабри и Оли Мата вкараха голове в постоянното време, а Виле Хусо избави 41 удара. Той бе преодолян два пъти от Райън Нюджънт-Хопкинс и по един път от Леон Драйзайтел и Дерек Райън.

Уилям Нюландер приключи с гол и две асистенции, а Иля Самсонов избави 27 удара за победа на Торонто Мейпъл Лийфс с 5:2 против Чикаго Блекхоукс. Остин Матюс, Джон Таварес и Расмус Сандин приключиха с по попадение и асистенция, а Конър Тиминс заби последната шайба във вратата на Блекхоукс. За тях точни бяха Сам Лафърти и Филип Курашов.

Тейдж Томпсън означи 36-ия си гол за сезона за победа на Бъфало Сейбърс със 7:3 против Анахайм Дъкс в различен мач в сряда вечер. Кейси Митълстад пък се разписа в края на последната третина с решаващата шайба, с която Сейбърс стопираха серия от четири поредни загуби в постоянния сезон.

Алекс Тък, Пейтън Кребс, Дилан Козънс, Тайсън Йост и Зембус Гиргенсонс означиха останалите попадения за тима на Бъфало, който губеше с 2:3 във втората третина. Кам Фаулър пък записа втори мач в дългата си кариера с две попадения за Дъкс, а Кевин Шатънкърт записа гол и асистенция.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Торонто - Чикаго - 5:2

Аризона - Тампа Бей - 1:0 след дузпи

Едмънтън - Детройт - 4:5 след дузпи

Минесота - Колорадо - 2:3

Ванкувър - НЙ Рейнджърс - 4:6

Анахайм - Бъфало - 3:7

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 85 точки, Торонто 74, Тампа Бей 73
Столична дивизия: Каролина 78, Ню Джърси 75, Ню Йорк Рейнджърс 72

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 71, Уинипег 69, Колорадо 63
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 68, Лос Анджелис 67, Сиатъл 66
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР