Връщат родилки в болницата в Разград.Бременните сами трябва да търсят

...
Връщат родилки в болницата в Разград.Бременните сами трябва да търсят
Коментари Харесай

Болницата в Разград спря приема на родилки

Връщат родилки в болничното заведение в Разград.

Бременните сами би трябвало да търсят здравни заведения за раждането, а болничното заведение в града незабавно търси лекари.

От 5-ти август болничното заведение в града връща родилките не заради липса на инсталация, а на лекари.

Две млади дами в отделението по патологична бременност с тръпка чакат рожбите си. Не знаят къде ще се наложи да раждат.

“Ще бъде доста мъчно, тъй като наоколо други лечебни заведения няма”, споделя една от бременните пациентки, която е от Исперих, предава NOVA.

Д-р Василена Манолова, експерт акушер-гинеколог, е предизвестила своите пациентки, че в Разград не може да бъде осъществено раждане на този стадий. Това е по този начин, тъй като от две седмици в разградската болница няма неонатолог и родилният бранш е затворен.

“Временно е прекратен приемът на родилки, като в незабавни случаи родилките се одобряват на територията на лечебното заведение, експертите ги преглеждат, преценят съответния случай и ги изпращат към прилежащи лечебни заведения”, изясни Теодор Гарвалов-председател на Съвета на шефовете МБАЛ-Разград.

От болничното заведение незабавно търсят лекари и не пестят средства за привличането им. Ако не се откри специалист-неонатолог, щяло да се наложи намаление равнището на подготвеност на АГ-отделението в разградската болница.

В дребната регионална болница пациентите минали през АГ-отделението от началото на годината са близо 500. Родените през тази година бебета са 137 и единствено 12 от тях са били недоносени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР