Връщането на задължителните маски на открито няма да бъде в

...
Връщането на задължителните маски на открито няма да бъде в
Коментари Харесай

Премиерът отвори вратичка за маските: Където няма струпване, може и без тях

Връщането на наложителните маски навън няма да бъде в абсолютния тип на мярката. От изявлението на премиера Бойко Борисов след постоянното съвещание на Министерски съвет през днешния ден стана ясно, че те ще са необходуми единствено при струване на повече хора в непосредствена непосредственост един до различен.

" От на следващия ден ще влезе в действие заповед на Министерството на здравеопазването за наложително носене на маски навън. Настоявам в нея да бъде разказан всеки един подробност! Точно и ясно би трябвало да се изясни на хората, че когато човек върви самичък по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма скупчване, не е належащо да носи маска. Ако желае - може да го стори, само че по негово предпочитание ", сподели министър председателят.

Той призна със страдание, че обществата по света са разграничени и процентът на тези, които не имат вяра, че има COVID-19, се усилва. В същото време бройките на инфектираните вървят нагоре в цяла Европа.

" Затова без значение, че са в отбрана на здравето на хората, всички ограничения биват подлагани на подозрение ", счита Борисов и добави: " Болниците са претрупани сега, пациентите с COVID-19 са от ден на ден, заразява се медицински личен състав. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа вкара наложителни маски, в действие са изключителни положения, затвориха учебни заведения, заведения за хранене, обекти. Ние желаеме въз основата на убеждението и със прецизен надзор да запазим живота на медицинския личен състав, на всички чиновници на първа линия в борбата с COVID-19 и на всички български жители! ".

Министър-председателят успокои, че през днешния ден са обезпечени доставките на лекарствения артикул ремдeсивир, с което е обезпечено лекуването на пациентите с COVID-19 до края на март 2021 година

Над 2 млн. възрастни хора ще получат спомагателни 50 лева към пенсиите си и за месец ноември. Новината също беше оповестена от премиера по време на онлайн съвещанието на Министерски съвет през днешния ден.

" За задачата отпускаме близо 106 млн. лева по бюджета на ДОО ", заяви Борисов.

Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, без значение от размера на техните месечни хонорари. Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 година и го изпълняваме, оповестява във Facebook министър председателят.

Той означи, че се предлага от следващата година минималната пенсия да стане 300 лева, а от юли - нарастване на всички пенсии с 5 на 100. " Грижата за възрастните хора е наш дълг и неизменен ангажимент. Дължим на пенсионерите почтени старини и те могат да разчитат на нашата поддръжка! ", декларира министър председателят.

Борисов осведоми още, че се отпускат и близо 23 млн. лева за възстановяване на инфраструктурата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златарево ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Целта е пунктовете да дават отговор на нужните условия за качество и да се облекчи прекосяването на хората през тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР