Връщането на втория мандат от страна на ИТН силно редуцира

...
Връщането на втория мандат от страна на ИТН силно редуцира
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Слави Трифонов показа политическа импотентност

Връщането на втория мандат от страна на Има Такъв Народ мощно редуцира опцията този парламент да излъчи каквото и да е държавно управление. Създаването на пълноценна изпълнителна власт е главно обвързване на Народното събрание.

Отказът от това обвързване е директно обръщение до гласоподавателите: " Начинът, по който гласувахте не ни харесва. Ще потопим страната в политическа рецесия до момента в който ви пристигна акълът да гласувате вярно... " На всекидневен език това се назовава изнудване.

Това разяснява във " Facebook " Огнян Минчев.

Още по-сериозни измерения изнудването придобива в сегашния подтекст, в който на първата политическа мощ останалите парламентарни групи кардинално отхвърлиха правото да образува кабинет - по каквито и да е аргументи.

От съдържателна гл. точка няма никакви гаранции, че политическата рецесия, в която навлизаме ще бъде позволена с едни нови избори. Легитимността на ГЕРБ да ръководи ще продължава да бъде отхвърляна от така наречен " партии на митинга ", към които се присламчи и Движение за права и свободи.

Партията на шоуто Има Такъв Народ ще продължава да страда от политическа импотентност и ще записва политическа ерекция единствено по периферни и деструктивни искания - като тези за изборната система, които евентуалните ѝ сътрудници са склонни да отхвърлят. От тази гл. точка, дали ще вземат повече или по-малко гласове на идващите избори не е от огромно значение.

Демократична България може да означи прочут растеж на известност, само че без съществени благоприятни условия да надвиши социологическите рамки на така наречен " градска десница " - т.е. на демократично насочените градски междинни пластове в столицата и няколко други по-големи градове.

При идващото разпределяне " Изправи се - мутри вън " най-вероятно остават на открито. Което изяснява ентусиазма им да вършат държавно управление непременно - да се " жертват " отпред с всичките си 14 депутата. Що се отнася до Движение за права и свободи, партията и етнокорпоративната пирамида зад нея в никакъв случай не са пропущали да кашират сериозна облага от всяка политическа рецесия и невъзможност, в която е изпадала страната през последните 30 години.

Нещо повече - те са създатели на доста огромна част от тези рецесии и обстановки на невъзможност.
Президентът Радев стартира да осъзнава, че неговата предизборна акция за втори мандат ще протече в цикъл на служебно(и) правителство(а), смесени с политически безпорядък, което в най-хубавия случай е нож с две остриета.

Ситуация на политически полуразпад като тази е евентуално рискова както от гл. точка на вероятен растеж на властнически изкушения вътре в страната, по този начин и от гл. точка на увеличаващи се интернационалните - районни провокации, които би трябвало да бъдат свястно ръководени от позициите на българския народен интерес. Би било добре оптимален брой гласоподаватели да осъзнаят тези процеси и да създадат оптимално осведомен избор, вместо да усилват относителния дял на циркаджиите и клоуните в българската политика.

* Заглавието е на ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР