Връщането на Nissan на световния пазар на електромобилите беше до

...
Връщането на Nissan на световния пазар на електромобилите беше до
Коментари Харесай

Електромобилите Nissan Ariya започнаха да се изключват по време на шофиране и ще станат обект на изтегляне

Връщането на Nissan на международния пазар на електрическите автомобили беше значително забавено заради по-късната подготовка за анонса на кросоувъра Ariya на фона на пандемията, само че даже и серийните коли не е толкоз елементарно да извоюват своето място под слънцето. За да утежни още повече нещата, неотдавна производителят трябваше да прибегне до изтеглянето на 9813 електрическия автомобил Ariya, създадени сред 17 юни 2022 година и 19 май 2023 година

Какъв е казусът и какво може да направи притежателят на електрически автомобил Nissan Ariya?

Проблемът, който стана причина за евакуиране на пуснатите от компанията коли, се крие в структурата на тяговите мотори и метода, по който ръководещият програмен продукт реагира на опасността от късо съединяване. Върху контактните пръстени в захранващата система на електродвигателя, както отбелязва Electrek, вследствие на тяхното изхабяване могат да се образуват тънки стружки, което води до предизвикателство на късо съединяване. Рязкото увеличение на натоварването, породено от късото съединяване, се възприема от инвертора като спешна обстановка, вследствие на което програмата за ръководство незабавно изключва зареждането на електродвигателя. Сцеплението на колелата изчезва и на таблото се появява предизвестие за изключване на захранващата система. Собственикът на електрическата кола може да продължи да пътя си след цялостно прекъсване и следващо рестартиране на системата.

Как Nissan възнамерява да в профил казуса?

За първи път експертите на Nissan се сблъскаха с такова държание на електрически автомобил по време на тестванията през януари 2022 година От февруари до април същата година са търсени аргументите за това държание и за благополучие коренът на казуса е открит, а през декември се появи и първото недоволство за дефекта от притежател на автомобил в Китай. От април 2023 година Nissan актуализира фърмуера на инвертора, с цел да предотврати спиранията на зареждането по време на шофиране. До септември 2023 година са регистрирани още три случая с потребителски коли.

До 20 октомври тази година всички наранени от изтеглянето притежатели на кросоувърите Nissan Ariya ще бъдат известени за нуждата да посетят представителството, с цел да актуализират фърмуера на инвертора. Цялата процедура ще отнеме не повече от час, само че няма да е допустимо актуализирането на софтуера от разстояние. През март тази година Nissan също трябваше да изтегли към 1000 електрическия автомобил Ariya заради недостатък в стойката на кормилото, която можеше да се отделя от кормилната колона.

Какви продажби на кросоувъра Ariya прави Nissan в обособените страни?

От началото на годината Nissan съумя да продаде 7379 електрическия автомобил Ariya в Съединени американски щати, в Европа тиражът доближи 7173 броя, а в Япония — 6146 единици. В Китай, който е най-големият EV пазар в света, компанията тази година съумя да продаде единствено 1575 електрическия автомобил Ariya. Дори понижението на цената с повече от 20% не оказа помощ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР