Връщането на мандата ще засили позициите на лидера на „Има

...
Връщането на мандата ще засили позициите на лидера на „Има
Коментари Харесай

Алгафари: Разумният вариант е кабинет на БСП, подкрепен от системните партии

Връщането на мандата ще ускори позициите на водача на „ ИТН " Слави Трифонов измежду гласоподавателите, дали своят вот доверие на партията му, тъй като той ще се покаже като принципен човек, който не отстъпва. Това мнение изрази в изявление за БНР режисьорът Нидал Алгафари.

Алгафари счита обаче, че методът, по който Слави Трифонов се е появил в общественото пространство, с цел да стимулира връщането на мандата от Има Такъв Народ, е неправилен и афектиран за хората, които са дали своят вот за него, а и за останалите, които го считат за съпротива.

„ Хората по света се пробват и в най-тежките обстановки да се усмихват, да вдъхват вяра, а не да се гледа неприятно, да се гледа яростно, да се приказва злобно. "

Свободата на словото е един от правилата на демокрацията, към които сега Трифонов демонстрира най-малкото пренебрежение, уточни Нидал Алгафари.

„ Начинът, по който е облечен, методът, по който приказва, методът, по който се появява и кой му задава въпросите, считам, че това е пренебрежение към този момент и към неговите си гласоподаватели. "

Нидал Алгафари е на мнение, че Слави Трифонов е сбъркал и с избора на министър-председател, я огромна част от хората, изключително в чужбина, са очаквали повече като готовност.

„ Да издигнеш човек, който в никакъв случай не е управлявал един човек в живота си, с изключение на себе си, единствено за това, че знае по какъв начин да играе шах, не е задоволително, с цел да бъде министър-председател на една страна, която е в тежка рецесия. "

„ Преди доста години Слави беше доста открит човек, доста отворен човек, човек, който обичаше да има огромно обграждане от хора - и да ги разсмива, и да ги разплаква, и да спори с тях. От може би едно 7-8-10 години той стартира последователно да се затваря и стана някакъв аскет, за самия себе си. /.../ Това му затваряне в един миг може да изкриви душeвността му в посоки, които не са най-хубавите за лидер в политиката ", разяснява още режисьорът.

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Тошко Йорданов и Слави Трифонов приказват на един и същи език, означи Нидал Алгафари в предаването „ Преди всички ".

„ Все още считам, че множеството неща му се пишат от сценаристите. Смятам, че към момента сякаш Слави изговаря не своите мисли, а изговаря мислите на сценаристите си. "

Нидал Алгафари допусна, че президентът ще върне жеста на Българска социалистическа партия, която го поддържа за президентските избори, и ще им връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

Алгафари предвижда, че „ те ще подходят отговорно ". Като рационален вид той очерта състав на държавно управление, препоръчан от Българска социалистическа партия и подсилен програмно за избран интервал от време от систематичните партии на статуквото като по-опитни играчи, които са наясно, че е належащо време за значимо законодателство.

„ На тях им би трябвало държавно управление, което да може да изпроси тези пари, които ще ги вземем от Европа, което да приготви изборите за президент. Ще поддържат държавно управление на Българска социалистическа партия с някакъв мандат, с някаква програмност. Ще стане хем партийно, хем програмно, при някакви сделки. "

„ Другият вид е да ни хвърлят в центрофугата на нови избори. И отново избори, отново избори, до момента в който не стигне разсъдъкът до тези наши огромни политици, че най-хубавият вид е да се обединят. "

В този миг Българска социалистическа партия може да покаже на гласоподавателите си и на тези хора, които желаеха смяната, че те са подготвени да създадат тази смяна, съобщи още Алгафари.

Бойко Борисов съгласно Нидал Алгафари би трябвало да може да преглътне това, че не можа да сформира държавно управление и да даде късмет на страната.

„ Иначе другото доста персонално става и доста грозно ще стане. Българският народ не е толкоз елементарен и ще види, че не може Бойко Борисов поради егото му - тъй като желая да го прецакам или да го победя Слави Трифонов, да вкараш страната в смут. Или пък противоположното - Слави Трифонов да победи Бойко. "

Единственият късмет за страната сега е да има някакво държавно управление с някакъв мандат, заключи Алгафари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР