“Връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР е малка

...
“Връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР е малка
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Никой не казва как тези 7 танкера с втечнен газ ще стигнат в България

“Връщането на Иван Иванов за ръководител на КЕВР е дребна светлина в тунела. Той е неоспорим експерт в тази област. На поста ръководител се връща един извънредно честен и виновен човек ”. Това сподели някогашният министър на енергетиката Теменужка Петкова по Би Ти Ви.

“Големият проблем е, че нещо се пуска в общественото пространство, че са обезпечени танкери с полутечен газ. Никой обаче не споделя по какъв начин този газ ще стигне до България. Една стока може ли да бъде твоя, в случай че не можеш да се възползваш от нея. Нито са обезпечили потенциал, нито са обезпечили опция за този природен газ да пристигна до България. Съмнявам се, че тези 7 танкера ще ни стигнат ”, сподели тя. Петкова е безапелационна, че енергетиката и енергийната сигурност в никакъв случай не са били толкоз тежко положение.

“Значи, когато чуете премиера Кирил Петков да споделя, че нещо ще се намали, цената на енергоносителите, бъдете сигурни, че цената върви внезапно нагоре. Нали помните каква поръчка беше дадена, че цената на газа ще е 3-4 пъти по-ниска. Какво се получи – “Булгаргаз ” изиска цената за август да е с 54% по-висока по отношение на юли ”, сподели Петкова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР