Връщането на хартиената бюлетина ще е голяма грешка. Когато пламенно

...
Връщането на хартиената бюлетина ще е голяма грешка. Когато пламенно
Коментари Харесай

Крум Зарков: Връщането на хартиената бюлетина ще е голяма грешка

„ Връщането на хартиената бюлетина ще е огромна неточност. Когато енергично се пази парламентаризмът, най-малко на думи, базата на парламентаризма е доверието в изборни развой. Мотивите на гласоподавателя да гласоподава не са дали гласоподава с бобче, на машина или хартия. Истинските претекстове да гласоподава е, че нещо ще се случва по-добре. Той има отношение да има вяра, че когато иде да гласоподава, бюлетината ще бъде вярно регистрирана, няма да вижда задраскани протоколи и оспорени изборни резултати “.

 

Това съобщи в предаването „ Защо, господин министър? “ министърът на правораздаването Крум Зарков.

 

Като член на БСП той напомни, че социалистите са упорствали в 44-ото Народно заседание за въвеждането на цялостното машинно гласоподаване и не схваща за какво БСП отстъпва от тази позиция.

 

Членството му в Българска социалистическа партия

„ Не съм излизал от Българска социалистическа партия. Надявам се всеки социалист да има шансове да взима решения в Българска социалистическа партия. Аз съм социалист преди да вляза служебното държавно управление, ще бъде подобен и като изляза. Нямам желание да заставам встрани и да виждам. Не съм се чувал с Корнелия Нинова. Говорих неотдавна със Сергей Станишев във връзка с Шенген “, безапелационен е Зарков.

 

„ Мисля, че поради хората в Министерството на правораздаването се свърши доста работа. Тези хора са тук преди мен, ще бъдат и след мен и съм удовлетворен от свършеното. Не се отхвърлям от нито един от дните си, които прекарах с моите сътрудници и другари от БСП в борбите, които водихме. Надявам се да ги продължат “.

 

Ще има ли държавно управление?

„ Предишните Народни заседание елементарно избраха ръководител, само че мъчно сформираха държавно управление. Сега се надявам да е противоположното. Сега следва да се сформират комисиите и да се изберат ръководители. Надявам се да няма драми там, с цел да може да стартира законодателната активност “, уточни той.

 

„ Надявах се различен да издигне Вежди Рашидов, в случай че това е бил единственият вид. ГЕРБ, Българска социалистическа партия, ДПС и „ Български напредък “ не ми прозвуча добре. Избор трябваше да се направи, имаме ръководител. Тези четири обединения няма да излъчат държавно управление, само че имат и други допирни точи – за хартиената бюлетина “, разяснява Зарков.

 

„ Да си представим, че се откри воля да се сформира ясна законодателна смяната. На всички е ясно какво би трябвало да се направи. Предстои приемането на бюджет. Има задоволително работа, която би трябвало да се свърши, само че не бих се заел с прогноза дали ще има държавно управление. Да се надяваме, че диалозите няма да текат по този начин, както тези при избора на ръководител на Народно събрание “, акцентира министърът на правораздаването.

 

Реформата в правосъдната система

„ Всяко предложение минава през разисквания, в които вземат участие и магистрати. В 44-ото Народно заседание прокурорите доста интензивно участваха в законодателния развой. Да, би трябвало да се чуват причините всъщност. В същото време би трябвало да ясно, че страната е тръгнала в посока, при която се слагат ясни рамки на ролята и успеваемостта на прокуратурата “.

 

„ В предлагането е арбитър от Върховния касационния съд да проверява основния прокурор. Залагаме обжалване на актовете на прокуратурата, с които тя отхвърля образуването на произвеждане “, добави Зарков.
 
Този въпрос е 2009 година и стои като диагноза за правораздаването, акцентира той.

 

„ Иван Гешев би трябвало да бъде сменен. Ние сме се чували няколко пъти с него по време на този мандат. Нямам рецензия към оперативни неща. По отношение на основаването на условия за европрокуратурата срещнах поддръжка. Аз не одобрявам Иван Гешев, той не харесва мен “, уточни Зарков.

 

Антикорупционната комисия

„ Новата антикорупционна комисия няма да бъде бухалка. Този орган ще бъде ориентиран там, където боли – корупцията по висшите етажи. Няма да има спор кой ще е ръководител, а петте индивида ще са на ротационен принцип. Този орган няма да се избира от Народното събрание, защото това значи от несъмнено болшинство. Ще се избира от парламент, президент и висши съдии “.

 

С него не са водени диалози дали да бъде повторно длъжностен министър на правораздаването, в случай че се стигне до там.

 

Законите по Плана за възобновяване

27 са законите, които би трябвало да бъдат признато до края на 2022 година. 10 от тях написа Министерството на правораздаването.

„ Те ще бъдат импортирани незабавно, когато са подготвени. Те не са нещо, което вършим за Европа, а съдържат неща, с които би трябвало да се усъвършенства живота на българите “, посочи Зарков.

 

„ Един от най-важните закони е този за персоналния банкрут. Той би трябвало да даде втори късмет и глътка въздух за хора, които заслужават. Човекът се споделя Стоян, като него има хиляди. На 30 години се връща в България за интервенция. Влюбва се тук. Тръгва животът му, само че нещата не се получават, както желае. За да запълва месеците взима по 300 лв.. На 36 години връзката му се разпада, а им 40 хиляди лв. заеми. Той не се отхвърля, стартира да работи. От тогава са минали 10 години. Взимат му всичко, което е над минималната заплата. В момента 40-хилядният му заем към този момент е 120-хиляден. С този закон ще създадем по този начин Стоян и кредиторите му да се видят, да се схванат и да продължи живота си “.

 

„ Ако не бъдат признати законите, България няма да получи втория транш заплащания по Плана за възобновяване ", изясни министърът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР