Връщането на Доналд Тръмп на власт в САЩ ще бъде

...
Връщането на Доналд Тръмп на власт в САЩ ще бъде
Коментари Харесай

Фукуяма: Ако Тръмп се върне през 2024 година, Путин ще постигне целите си

Връщането на Доналд Тръмп на власт в Съединени американски щати ще бъде огромна победа за Путин, счита американският социолог Франсис Фукуяма

" Ако Доналд Тръмп се завърне през 2024 година, това ще реши всички проблеми на Русия. Очевидно той има желание да изтегли Съединени американски щати от НАТО. Русия може да реализира главните си цели с помощта на една сходна смяна в американската политика. Затова считам, че е важно Украйна да реализира прочут напредък и да си възвърне военната инерция през лятото. Единството на Запада в действителност зависи от това хората да повярват, че има военно решение на казуса в близко бъдеще. Ако почувстват, че сме изправени просто пред една невъзможност, която ще продължи постоянно, тогава мисля, че единството ще стартира да се разпада. Ще се появят все повече апели Украйна да се откаже от територии, с цел да се спре войната. ", споделя Фукуяма пред Дойче веле.

Дъждовни води: Как виждате Русия в по-широк световен проект? Какъв е политическият режим, който я ръководи?

Франсис Фукуяма: В този момент тя в действителност наподобява най-вече на нацистка Германия. Единствената ѝ идеология е един краен шовинизъм, освен това по-неразвит даже и от този на нацистите. Това е и един доста едва институционализиран режим. Той се върти към един човек - Владимир Путин, който в реалност управлява всички съществени властови лостове.

Ако извършите съпоставяне с Китай, това са доста, доста разнообразни режими. Китай има огромна комунистическа партия, в която членуват 90 милиона души и която има сериозна вътрешна дисциплинираност. Русия не разполага с сходен тип институционализация. Затова и не мисля, че това е постоянен режим. Не считам, че има ясна идеология, която той може да проектира на открито. Мисля, че хората, които го харесват, просто не харесват Запада по разнообразни аргументи.

Цялото изявление: 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР