Връщане на парите и затвор до 20 години е очакваната

...
Връщане на парите и затвор до 20 години е очакваната
Коментари Харесай

Семейство измамило Amazon с $1,2 млн.

Връщане на парите и затвор до 20 години е предстоящата присъда

Недоглеждане в системата на Amazon даде опция на измамници да си присвоят артикули на стойност 1,2 млн. $

Семейна двойка от американския щат Индиана е откраднала артикули за над 1,2 млн. $ от онлайн магазина Amazon. Двамата към този момент са признали присъединяване си в незаконната скица, заяви The Star Press.

През май т.г. съпрузите и техните съучастници бяха упрекнати във подправяне на пощенски известия и пране на пари. Сега те би трябвало да върнат парите на Amazon, а също така ги грози затвор за период от 20 години. Окончателната присъда ще стане ясна на 9 ноември.
още по тематиката
38-годишният Ерин Финан и неговата брачна половинка Лия Финан, на 37 година, се възползвали от пропуски в системата на Amazon за подмяна на бракувани артикули. Съгласно разпоредбите, клиентите не постоянно са длъжни да върнат дефектните артикули на продавача, преди той да им изпрати нови.

Използвайки стотици подправени имена, съпрузите поръчвали по електронната поща устройства от рода на камери GoPro, умни часовници Samsung и геймърски конзоли Microsoft Xbox, а по-късно съобщавали, че продуктите са развалени или не работят. Amazon доставял на измамниците нови артикули, без те да връщат назад считаните за бракувани устройства.

Съучастник в измамата бил Даниел Глумак, който помагал на фамилията да транспортира непозволено добитите артикули и ги съветвал по какъв начин да останат неразкрити от системата на Amazon. Глумак получавал устройствата на цени под пазарните и ги подготвял за препродажба посредством неназована комерсиална верига в Ню Йорк.

В последна сметка, Глумак получил от препродажбите сума в размер на над $1,2 млн., а семейство Финан спечелило към $725 хиляди, преди службите да разкрият огромната скица за машинация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР