Връщане на делото за катастрофата край момчилградското село Загорско на

...
Връщане на делото за катастрофата край момчилградското село Загорско на
Коментари Харесай

Помните ли, че преди 4 години Лютви Местан уби бебе? Днес иска ново разследване

Връщане на делото за злополуката край момчилградското село Загорско на стадий досъдебно произвеждане и за ново следствие ще желае някогашният водач на ДОСТ Лютви Местан. Той е един от обвинените за пътното произшествие станало на 14 април 2019 година, при който почина 6-месечно момиченце. Автомобил, ръководен от Местан се сблъска с колата, зад чийто волан е стоял Юсеин Ахмед, татко на починалото бебе, който също е обвинен.
Според някогашния политик в досъдебния развой са позволени пороци. Лютви Местан сподели още, че е подал тъжба до основния прокурор и по нея е формирано досъдебно произвеждане по отношение на нарушение на конституционното му право за обективен досъдебен развой.
„ Вече бях разпитан в качеството си на жалбоподател и очевидец “, сподели Местан. Той добави, че по негова информация се прави инспекция за лъжесвидетелстване по случая с злополуката край Загорско. Тя е по сигнал от Европейския център за транспортни политики, пред който някогашният началник на Пътно ръководство в Кърджали Иван Гавазов е декларирал, че стоп-линията не дава отговор на стандартите, тъй като е сложена два дни след злополуката, написа 24 часа.
Делото за злополуката край Загорско влезе в съда за трети път, откакто при първото внасяне на обвинителния акт, той беше върнат в прокуратурата за премахване на позволени процесуални нарушавания. Процесът започва за повторно през 2021 година и след многократни отлагания съдията-докладчик се пенсионира. Това наложи делото да започва изначало за трети път.
На разпоредителното съвещание, извършено в понеделник, стана ясно, че юристът на Местан – Нацко Дойчев, е зает с друго дело в София и не може да се яви в кърджалийския съд. Бившият политик разгласи, че поради прекарания през февруари мозъчен инсулт не е в положение да се пази самичък и изиска ново отсрочване на делото. Съдът почете настояването и насрочи ново съвещание за 23 ноември.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР