Връщаме учениците в клас, когато заболеваемостта спадне под 250 на

...
Връщаме учениците в клас, когато заболеваемостта спадне под 250 на
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков: Всички ученици ще се върнат в клас, но при спад на заболеваемостта

" Връщаме учениците в клас, когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 000 население ", съобщи просветителният министър акад. Николай Денков, който гостува в рубриката " Властта приказва. Открито ".

" До момента са поръчани близо 3 млн. теста. От тях са пристигнали  851 000. Очевидно казусът е, че в България няма проби от този вид, който родителите избират. Имаме проби за дребните възпитаници до края на идната седмица, както и средства за тестване до края на коледната почивка. Големият проблем е по кое време ще получим проби за по-големите възпитаници ", сподели Денков. Той благодари на родителите и учители, които са разбрали какъв брой е значимо децата да се върнат в учебно заведение. Той акцентира, че броят им се усилва с всеки минал ден и единствено в Пловдив през вчерашния ден са се върнали над 1000 възпитаници.

Министърът акцентира, че тежестта, която всички понасят, идва от високата заболеваемост в страната.

" До преди 2-3 седмици имахме невиждана заболеваемост в страната, в доста райони над 1300 болни на 100 000 души население. Благодарение на ограниченията и на това, че децата излязоха от учебно заведение, ние имаме бърз спад. Радикалното решение за връщане на децата в клас ще бъде, когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 000 болни. Така е към този момент в Кърджали, където региона е в жълтата зона. Има и други общини, които са на път да влязат в жълтата зона. Дотогава методът за връщане на учениците в клас е този ", изясни Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР