Връщаме лентата назад с няколко десетилетия, за да се пренесем

...
Връщаме лентата назад с няколко десетилетия, за да се пренесем
Коментари Харесай

СОЦ идилия: как изглеждаха домовете ни преди повече от 30 години

Връщаме лентата обратно с няколко десетилетия, с цел да се пренесем в едни отминали времена. Е, в случай че питаме някой по-възрастен, ще каже, че не се е трансформирало доста.

Днес обаче взехме решение да си напомним идилията на едно отминало време. За едни време на мира и младост, а за други на подтискане на свободата и личността. 

Социализмът има и до през днешния ден както доста съперници, по този начин и много симпатизанти. Но не по тази тематика пишем, а за нещо напълно друго – по какъв начин изглеждаха домовете на съвсем всички ни.

Facebook страницата ни демонстрира доста забавни фотоси от България в онази СОЦ ера.

Виж още:

Във всеки дом по това време наложително участваха китениците и родопските одеяла. Е, в случай че би трябвало да сме почтени в някои домове се срещат и до през днешния ден, в което няма нищо неприятно.

По времето на социализма се използваха доста покривки за тв приемници и радиоапаратите даже, за хладилници, облегалки на фотьойли. Те се шиеха особено, с цел да извършват съответната функционалност. 

Във всеки дом беше значимо да има огромна библиотека, в която са подредени български и съветски класици. 

Холът в множеството жилища през социализма, е като изваден от картичка, публикувана в голям тираж. Почти идентични. Фикусът е емблемата на домашната флора и фауна.  

Кухнята пък – огнището на всеки дом. Печка " Мечта " за всяка стопанка, " Терма " или " Раховец " си остават една от запазените марки на това време. Нали в последна сметка е печка, за какво пък му би трябвало на човек нещо по-луксозно, биха споделили евентуално някои по-възрастни хора...

А вие какви мемоари пазите от тези години или пък са ви разказвали вашите родители, баби и дядовци? Споделете в мненията!

Виж още:

Изображение: Спомени от Народната Република/ Фейсбук

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР