Връщам мандата изпълнен, с чувството за отговорност за България, каза

...
Връщам мандата изпълнен, с чувството за отговорност за България, каза
Коментари Харесай

Ще има правителство: ГЕРБ върна пълна папка с имена на министри

Връщам мандата изпълнен, с възприятието за отговорност за България, сподели Габриел при президента Румен Радев малко след 16:00 часа.

От авансово оповестения министерски лист липсва единствено името на Деница Сачева от ГЕРБ, която няма да става обществен министър, а вместо нея поста си резервира Иванка Шалапатова.

До последния момент останаха въпросителните - има ли имена на министри в досието, или тя е празна и отиваме на избори, каквато версия бе стартирана по-рано през днешния ден, откакто от ГЕРБ оповестиха, че договарянията са завършили.

Лидерът на " Да, България Христо Иванов разяснява след края на договарянията, че ще изчака изказването на Мария Габриел и до тогава няма да приказва. За след 16:00 часа се чака и брифинг на ПП-ДБ.

Вчера Габриел получи досието и по молба на ПП-ДБ даде още 24 часа за договаряния. Те се състояха до късно вечерта в Народното събрание, а тази заран след 10:00 часа продължиха.

Участниците в диалозите бяха сбити пред медиите още от сутринта, само че не скриха, че не са оптимистично настроени. Нямам какво да ви оповестя като резултат, бе единственото, което сподели водачът на Демократична България Христо Иванов. На въпросите за кабинет, той прикани да бъдем реалисти, каквото и да значи това.

Не съм доста огромен оптимист, пък разяснява депутатът Делян Добрев също на влизане в Народното събрание, макар че той не е част от преговорния екип. Добрев обаче издаде, че договарянията няма да доведат до резултат поради фигурата на министъра на защитата Тодор Тагарев. На оставането му в кабинета държаха от ПП-ДБ, а против това бяха от ГЕРБ.  " Не разбирам какво му е толкоз значимото на Тагерев, че един Тагарев да ни прати на избори ", беше коментарът на Добрев.

Още преди ден от ПП-ДБ оповестиха, че за тях е недопустим тиражираният в медиите лист с министри, измежду който участваха седем имена на политици от ГЕРБ, а измежду изчезналите досегашни министри на ПП-ДБ беше и Тагарев. В листата на негово място фигурираше Христо Гаджев от ГЕРБ, ръководител на комисията по защита в Народното събрание.

Неофициалната информация, която бе стартирана в общественото пространство няколко часа преди церемонията с връщането на мандата, бе, че отиваме на избори, защото договарянията не са се увенчали с триумф. 

Още в неделя след изключителната конференция на ГЕРБ Деница Сачева направи прогнозата, че отиваме по-скоро към предварителни избори. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР