Враждуващите либийски групировки в столицата Триполи са договорили примирие след

...
Враждуващите либийски групировки в столицата Триполи са договорили примирие след
Коментари Харесай

Либийски групировки договориха примирие в Триполи, съобщи ООН

Враждуващите либийски групировки в столицата Триполи са договорили помирение след седмица на боеве, при които бяха убити минимум 50 души, заяви късно нощес Организация на обединените нации, информира ДПА. 

" Споразумението планува неотложно прекъсване на враждебните дейности и механизъм за наблюдаване на нарушаванията ", уточни задачата на Организация на обединените нации в Либия, представена от Българска телеграфна агенция. 

Примирието би трябвало да даде опция и за обновяване на активността на столичното летище " Митига ", както и отваряне на всички пътища от и до столицата, добавя задачата. 

Либия е обхваната от безпорядък от възстанието от 2011 година, което прерасна във въоръжен спор. Страната сега е разграничена сред две враждуващи държавни управления - едно в Триполи и друго в източния град Тобрук. 

Сблъсъците в южната част на столицата започнаха на 27 август и има данни, че към този момент близо 1825 фамилии са напуснали домовете си, бягайки към други региони на Триполи или други градове. 

Съединени американски щати, Франция, Англия и Италия приветстваха примирието в взаимно изказване.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР