Враждата между Генади Головкин и Саул „Канело“ Алварес продължава почти

...
Враждата между Генади Головкин и Саул „Канело“ Алварес продължава почти
Коментари Харесай

Головкин vs Канело II: Допинг, омраза и неразчистени сметки

Враждата сред Генади Головкин и Саул „ Канело “ Алварес продължава съвсем две години. Двете звезди не крият омразата сред тях. Неприязънта е обхванала и техните лагери, които употребяват всяка опция, с цел да разклатят спокойствието на противника.



Първият мач сред казахстанеца и мексиканеца се разяснява до ден сегашен. Срещата приключи наедно, а след борбата и двамата боксьори бяха безапелационни, че са спечелили. Любопитен факт беше, че единият арбитър – дамата Аделаид Бърд, даде 118:110 за Канело. Дейв Морети отсъди преимущество за Головкин 115:113, само че финалният резултат беше закован от Дон Трела, точкувал 114:114.

Имената на съдиите са доста значими, тъй като в реванша довечера Морети още веднъж е в съдийската бригада. Назначението не се хареса доста на Канело.

Головкин (38 победи, 34 с нокаут и 1 равен) ще пази две от най-престижните международни трофеи в междинна категория плюс още един пояс. Той направи един мач след предходната среща тъкмо преди година. В него казахстанецът подсети за най-хубавите си години, като опустоши за по-малко от пет минути през май класния американец Вейнс Мартиросян.

През това време Алварес (49 победи, 34 с нокаут, 1 загуба и 2 равни) трябваше да води борба за доказване на своята непорочност по обвиняване в допинг. Мексиканецът даде две позитивни проби през март за кленбутерол. Очакваше се Канело да отнесе наказване за една година, само че той имаше пояснение. Неговата версия беше, че неразрешената субстанция е пристигнала от инфектирано место, което е консумирал. Думите бяха признати и Алварес се размина единствено с шест месеца.

Головкин не беше удовлетворен от минималната глоба и стартира серия от офанзиви против неговия противник. Казахстанецът стигна до такава степен, че даже означи по какъв начин по тялото на Канело има дупки от спринцовки. Неговите обвинявания бяха доказани и даже подсилени от треньора му Абел Санчес.

Всички нападки накараха Алварес да се закани, че този път няма да остави мача в ръцете на съдиите.

„ Всяка нощ, до момента в който лягам, си представям по какъв начин нокаутирам Головкин – описа Алварес. – Смятам да го направя. Гневен съм и ще го употребявам по време на дуела. Ще им го върна за всички нелепости, които изприказваха. “

Team Canelo is ready for GGG!#CaneloGGG2 #CanelovsGGG2 #canelo #boxing#CaneloGGG #CaneloGolovkin2 #ggg #mexicanas#mexican #MexicanIndependenceDay #boxeo#15DeSeptiembre #TeamCanelo #TeamGGG#GGGCanelo #GGGCanelo2 pic.twitter.com/nrr96AUnFi
— THE BOXING WORLD (@TheBoxing_World) 14 септември 2018 година
Головкин беше считан за несломим до 2017-а. Тогава той направи доста слаб мач против Даниел Джейкъбс, който завоюва с много близко съдийско решение. Веднага по-късно се размина на косъм с проваляне в мача с Алварес. Неговият ореол на жесток нокаутьор, който съчетава техника, мощност, тайминг и здрава брадичка, беше развенчан, само че в този момент е въодушевен още веднъж да потвърди своята известност, като изнесе урок на Канело.

Алварес става експерт едвам навършил 15. В продължение на две години той беше международен първенец в суперполусредна категория преди да запише единственото проваляне в своята кариера от Флойд Мейуедър. Поражението по никакъв метод не навреди на неговото добро име, тъй като на неговия пояс личат скалповете на Амир Хан, Мигел Кото, Карлос Балдомир, Остин Траут, Алфредо Ангуло, Ерисланди Лара, Хулио Сезар Чавес – младши и още много първенци.

Първият дуел генерира голям интерес. Приходите от билети бяха над 27 млн. $, а тези от платеното лъчение на мача бяха оценени на над 100 млн. $. Очаква се цифрите да бъдат усъвършенствани в реванша. Цената за гледане на шоуто по малкия екран в Съединени американски щати е $85, а зад океана към този момент нямат самообладание реферът Бени Естевес – младши да даде знак за удар на гонга.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР