Врагът отвътре Българският Хелзинкски комитет написал писмо до Брюксел, за

...
Врагът отвътре Българският Хелзинкски комитет написал писмо до Брюксел, за
Коментари Харесай

Тиранията на малцинството

Врагът от вътрешната страна

Българският Хелзинкски комитет написал писмо до Брюксел, с цел да подсети, че у нас няма приети еднополови бракове и други ЛГБТИ+!%№ права и в този смисъл, България не е подобаваща за хазаин на Европейската организация по медикаментите (ЕМА). Това е институция, в която работят към 900 високоплатени експерти, дружно с които непрестанно ще се настанят тук и още толкоз високоплатени лобисти, което би могло да трансформира София във значим център на фармацевтичния пазар и да й даде място на картата на европейската политика. 90% от чиновниците дали отговор в изследване, че ще изоставен, в случай че Агенцията се реалокира в София. Те желали Амстердам. Това в някакъв смисъл е разбираемо - Амстердам е по-голям и по-хубав град. Но чиновниците изцяло са отхвърлили и опцията да се реалокират в Букурещ или Варшава - последната, от персонален опит настоявам, е по-хубава от Амстердам или най-малкото изцяло съпоставима с него.

Оказва се, че не е задоволително да предоставяш подобаваща инфраструктура и да спазваш законите на Съюза. Оказва се, че не всичко е бизнес, че има ценностен спор и не може да се третира като равна една страна, която не споделя верните полезности. Тоест всичко, което либералите настойчиво повтаряха в последните години - че няма консервативно-либерален сблъсък; че демократичната народна власт е равно отдалечена от всички идеологии; че мултикултурализмът значи спокойно и хоризонтално проведено общуване на разнообразни култури, при което никой не постанова полезностите си на другия - всичко това се оказа неистина. Ние бяхме прави. Бяхме прави, че ще има ценностен сблъсък; бяхме прави, че демократичната народна власт е органично устроена да фаворизира лявото; бяхме прави, че преобладаващата просвета е застрашена. И това е напълно обикновено и предстоящо привидно. Всяка просвета цени себе си повече от другите - другояче нямаше да съществува, а да се претопи в тях. Затова културите и техните разкази са в непрестанна конкуренция. Вие ще кажете: само че за какво преобладаващата европейска, юдeo-християнска, хетеросексуална просвета губи това съревнование? Нали на нея принадлежат повече хора? А ние живеем в народна власт и болшинството би трябвало да има превес?

Безалтернативност

Обратно на интуицията, въобще не е по този начин. Нашата просвета от относително скоро исторически е издигнала за собствен кумир толерантността. Веднъж спечелила надпреварата в международен мащаб, тя взема решение че може просто да го завърши и да даде мир и благополучие на всички разнообразни, като ги направи равни. Така разсъждават доста спечелили, които не схващат логиката на психиката на победените. Когато преобладаващата просвета прави отстъпки на маргиналните култури, те не виждат това като акт на милосърдие, а като демонстрация на уязвимост.

И те незабавно употребяват толерантността, с цел да се наложат. Например - в случай че ЛГБТ организациите (които даже не включват всички ЛГБТ хора, а единствено тези от тях, които желаят да се затворят в маргинално общество) стартират да изнудват България, че би трябвало да одобри еднополовите бракове в името на 3% от чиновниците на Агенцията по медикаменти, с цел да може да приюти институцията и да не изпада от играта, то най-логичното за България е да се съобрази, с цел да може да продължи напред. Ако 90% от чиновниците на Агенцията са леви и прогресивни елитисти, образовани и капризни в демократични университети и изпитват злост към " изостаналите " България и Полша, то Европейски Съюз би трябвало да стане пленник на 810 експерти, които ще му бъде вероятно мъчно да размени незабавно и по тази причина ще се съобрази и ще разположи Агенцията не там където е най-изгодно за европейския поданик, а където локалната просвета е задоволително демократична и прогресивна за усета на чиновниците.

Тиранията на малцинството

Можем да разгледаме и по-крайни случаи. Ако мюсюлманите могат да ядат единствено храна, която е халал, а християните и атеистите нямат искания, доста по-лесно и дейно е производителите да вършат всичката храна халал и ние всички да се съобразяваме с диетата на малцинството. Ако трансполовите хора желаят да използваме полово неутрални местоимения, доста по-лесно е да изоставим " той " и " тя ", тъй като по този начин ще сме сигурни, че няма да обидим никого, даже трансполовите да са 0,1%. Така се получава по този начин наречената " робия на малцинството ", което в границите на толерантна и демократична среда, в случай че работи като гръмък, придирчив и проведен блок, може постоянно да се постанова над тихото, добродушно и дезорганизирано болшинство.

Толерантността не е висшо достижение на нашата цивилизация, а признак на нейния крах. Римската империя не е починала в епична борба с варварите. Тя е била велика, само че изтощена цивилизация, чиято последна останала полезност е била толерантността. Рим в никакъв случай не е " падал ", той просто е бил завзет и трансформиран от вътрешната страна от новите преобладаващи безчовечен етноси и култури, които са били последователно интегрирани в него в продължение на епохи.

Не смятайте, че вашата бройка, която (засега) е най-голяма, ще защищити и запази културата ви. Не се заблуждавайте, че демокрацията сама ще отбрани интереса на болшинството, в случай че то не работи проведено в собствен интерес. Изборът пред нашата просвета е да ръководи или да бъде ръководена.

Текстът на Тончо Краевски е написан за сп. " Мисъл " и го публикуваме със единодушието на създателя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР