Врагът изтегли цялата си военна техника от Чернобаевка. В самия

...
Врагът изтегли цялата си военна техника от Чернобаевка. В самия
Коментари Харесай

Сергей Хлан: Руснаците бягат от Херсон заедно с бойната си техника

Врагът изтегли цялата си военна техника от Чернобаевка. В самия Херсон руснаците са доста малко. Това заяви в ефира на телемаратона Freedom съветникът на ръководителя на Херсонската регионална военна администрация Сергей Хлан, представен от УНИАН.
 
Той добави, че рашистите са доста по-малко, само че не престават да грабят града. " Засега в Херсон няма признаци за подготовката на улични боеве. Не се виждат укрепления, някакви нови уреди, нито барикади с чували с пясък и блокпостове - нищо накова не се вижда (...) Те (руснаците, бел. ред.) обявиха, че сякаш мабилизацията е приключена, само че все пак не престават да грабят. Вчера беше маркирано, че окупаторите не престават да опаковат съоръжение от лечебните заведения, не престават да го изнасят, включително и коли на Бърза помощ. Видяхме сателитни фотоси на Чернобаевка - наподобява безусловно пуста ", съобщи Хлан.
 
Той прибавя, че окупаторите трансферират бойна техника на левия бряг на река Днепър. " Те вършат това в региона на Каховската Водноелектрическа централа, в региона на селата Лвов и Казацко, вижида се пренасяне на техника и в раона на Нова Каховка. Забелязва се пренасяне на теника и в региона на Антоновския мост, на понтони, където тя е размесена с  цивилни машини ", прибавя той. 
Съветникът на ръководителя на ОВА в Херсон изрази своите опасения, че руснаците могат да усилят репресиите против украинското население, който отхвърлят да бъдат изселени в Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР