Връчиха наградите за гражданска доблест и човешка доброта Серафим за

...
Връчиха наградите за гражданска доблест и човешка доброта Серафим за
Коментари Харесай

Награди за доблест: Кои са хората, отличени за спасителната акция в Турция?

Връчиха премиите за гражданска героизъм и човешка добрина " Серафим " за повторно. Те са под патронажа на експрезидента Петър Стоянов.

Акценти бяха върху поддръжката, която доста български доброволци и спасители оказаха след опустошителните трусове в Турция, както и за оказаната помощ на бежанците от Украйна.

Тя е част от Граждански конгрес, който ще раздава наградите за Гражданска героизъм

„ Тези награди концентрират вниманието на всички хора, родени под българското небе върху хората, които приказват на най-универсалния език на добротата. Добротата приказва чрез каузи. Нека всички българи да научат за тях, тъй като те са образец “, сподели писателката Здравка Евтимова, която е и член на гражданския конгрес.

„ Ние се радваме на публично внимание, когато стане някаква покруса. Има такова ядро, ние сме хора, които се готвим за такива обстановки в продължение на години. Ние сме избрали за свое занимание да бъдем потребни на хората, на институциите “, сподели ръководителят на Националната Асоциация на доброволците в България Ясен Цветков.

Те прекараха седмица в най-засегнатите от земетресението в Турция региони

„ Ние бяхме един доста обединен екип. Там влизаш в различен режим – не си гладен, не ти се спи, не ти е студено, макар, че е минус 15 градуса “, добави Милен Данков, доброволец и избавител в Турция.

Повече гледайте във видеото. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР