Врачанският окръжен съд промени режима, при който ще изтърпява своята

...
Врачанският окръжен съд промени режима, при който ще изтърпява своята
Коментари Харесай

Правосъдие! Стъжника остатъка от присъдата на пандизчията, опитал да избяга от затвора във Враца

Врачанският областен съд промени режима, при който ще изтърпява своята присъда М.Ц.М., който предходната седмица се опита да избяга от пандиза в града оповестиха от храма на Темида.
Както BulNews.bg заяви, на 2 октомври малко след 14 часа 21-годишният ломчанин духна, до момента в който трябваше да работи на външен обект наоколо до основния корпус на изправителната институция в квартал Бистрец. Под претекст, че отива за вода, младежът напуснал работното си място и си плюл на петите.
Избягалият бе хванат още същия ден. Около 15.30 часа той е видян на към 4 км от мястото за отнемане от независимост, до момента в който се движел по поречието на река в посока Монтана. Най-вероятно той си бил тръгнал пешком към родния Лом.
Днес съдът размени първичния „ общ “ режим на изтърпяване на наказването му „ отнемане от независимост “ със „ непоколебим “. В правосъдната зала, наказаният съобщи, че съжалява за постъпката си и е направил бягството по фамилни аргументи.
Съдебното произвеждане против него бе формирано след предложение за подмяна на режима на изтърпяване на наказването, направено от началника на пандиза във Враца. С бягството си наказаният жестоко е нарушил открития затворнически ред, което е съображение за смяна на режима в по-тежък, съгласно Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража (чл. 67 алинея 1 т. 2).
Присъдата на М.Ц.М. все още е малко над 7 месеца.
Определението на Врачанския областен съд не е дефинитивно и предстои на обжалване в седемдневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР