Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда за подсъдимата И. Л.

...
Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда за подсъдимата И. Л.
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца призна за виновна и наложи наказание на подсъдима, допуснала катастрофа със загинал мъж

Врачанският областен съд произнесе неоправдателна присъда за подсъдимата И. Л. Тя бе приета за отговорна в това, че в ранните часове на 26.12.2021 година, на път II-15 в землището на с. Мраморен, обл. Враца, при ръководство на лек автомобил „ Ауди 80 “ в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, като се е движела с превишена скорост от към 135,8 км/ч, при оптимално позволена такава отвън обитаемо място от 90 км/ч, е позволила пътно-транспортно произшествие, вследствие на което и по несъобразителност е предизвикала гибелта на Б. Б. (на 25 год.). По време на злополуката, мъжът седял в автомобила „ Ауди 80 “ на седалката до подсъдимата И. Л., която управлявала колата. При процесното ПТП подсъдимата била на възраст 18 години, като свидетелството й за ръководство на МПС е било издадено по-малко от месец преди злополуката.

По искане на подсъдимата и нейната отбрана делото се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. Подсъдимата И. Л. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета.

Наложеното наказване на И. Л. след редукцията е една година и четири месеца „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено за период от три години. Съдът също лиши И. Л. от правото да ръководи МПС за период от две години, считано от влизане на присъдата в законна мощ. Подсъдимата ще заплати, както разноските по делото, по този начин също хонорарите на юристите, които по време на правосъдния развой са били повереници на потърпевшите. В това правосъдно произвеждане не са били предявени цивилен искове.

Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.

Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР