Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за

...
Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, заловен с близо 140 кила марихуана на ГКПП Оряхово, грозят го между 10 и 15 години затвор

Врачанският областен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на К. С. Той е притеглен в качеството на обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 11.05.2023 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот - Оряхово, при влизане от Република Румъния с товарна комбинация – влекач марка „ DAF 530F “, без съответно позволение по Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, e пренесъл през границата на страната 116 пакета, съдържащи съцветие от зелена листна маса с присъщ аромат на канабис, което вещество реагирало позитивно на полеви наркотест на канабис, с общо тегло 138 880 грама.



Наказанието, което се планува от закона за това закононарушение, е „ отнемане от независимост “ от 10 до 15 години и санкция от 100 000 лева до 200 000 лева
След като взе поради материалите, събрани в досъдебното произвеждане, прегледа доводите, залегнали в настояването на прокуратурата, както и причините на страните, съдът постанови по отношение на К. С. да бъде взета най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “, защото са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за това. Съдът реши, че за обвинения е налице обосновано съмнение за съпричастността му към действието, в което е упрекнат, както и че съществува заплаха К. С. да извърши друго закононарушение. 
Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване. Определението може да се апелира и стачкува в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР