Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за

...
Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Съдът остави зад решетките мъжа, обвинен за убийството на баща си в село Осен

Врачанският областен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 45-годишния Д.П., упрекнат в убийството на татко си в криводолското село Осен, оповестяват от храма на Темида.



Проипомняме, че бруталното закононарушение е осъществено към 2 часа през нощта на 26 ноември. На сутринта 72-годишния К.М. е открит погубен в дома си, с нож, забит в гърлото. След извършено следствие чиновниците на реда задържали сина на жертвата.



Съдът одобри, че са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за вземането на най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “ по отношение на Д.П. Престъплението, за което му е повдигнато обвиняване, се санкционира с „ отнемане от независимост “ до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Налице е обосновано съмнение за евентуална причастност на обвинения към закононарушението, в което е упрекнат. Съществува и действителна, а не хипотетична заплаха от това обвиненият да извърши закононарушение.
„ Съдът смята, че са налице всички учредения по член 63, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс и че единствената мярка за неотклонение, която на този стадий би осуетила действителния риск от нова незаконна активност и би подсигурила естествения ход на наказателното произвеждане по делото, е точно най-тежката - задържане под стража “ – се споделя в претекстовете на съда.
Определението на Окръжен съд – Враца може да се апелира и стачкува в тридневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР