Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия А.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия А.
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда по дело за катастрофа със загинал пешеходец

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда за подсъдимия А. Н. Той бе приет за отговорен в това, че на 12.03.2022 година в гр. Враца при ръководство на лек автомобил „ Фиат Пунто “ при нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата, а точно чл.119, ал.1 от Закона за придвижване по пътищата, като не е пропуснал стъпилия на пешеходна пътека потърпевш и преминаващия по нея, не е понижил скоростта и не е спрял и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Б. Х., като действието е осъществено на пешеходна пътека, а потърпевшият е умрял на 14.03.2022 година в плевенска болница.

Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. А. Н. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Наказанието на подсъдимия след редукцията е 3 година „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено за период от 5 години. Съдът лиши А. Н. и от правото да ръководи МПС за период от 5 година. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.

Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР