Врачанският окръжен съд днес постанови присъда от шест години „лишаване

...
Врачанският окръжен съд днес постанови присъда от шест години „лишаване
Коментари Харесай

Вкарват в затвора циганин за зверско убийство в Козлодуй

Врачанският областен съд през днешния ден постанови присъда от шест години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим за подсъдимия Ю. Ч.. Той бе приет за отговорен в това, че на 19 против 20 януари 2019 година в Козлодуй съзнателно е умъртвил В. Н. от същия град, като му нанесъл удари в региона на главата и тялото, вследствие на което му е предизвикал закрита черепно-мозъчна контузия, довела до положение несъвместимо с живота, като гибелта е настъпила на 20.01.2019 година във филиал за незабавна здравна помощ в Козлодуй и по този метод е осъществил състава на закононарушението, визирано в член 115 от Наказателен кодекс.



Съдът го оправда по първичното обвиняване по член 116, алинея 1, т. 6, предл. 2 и 3 от Наказателен кодекс, т.е. за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост, както и да е направил действието посредством нанесени удари с секира, чук и дървена ръкохватка от земеделско сечиво с част от пръстен. Подсъдимият е наказан също да заплати обезщетение за породени неимуществени вреди на бащата на убития.
Присъдата е постановена при съществуване на извънредно смекчаващо виновността събитие, а точно полово посягане от страна на потърпевшия във връзка с брачната половинка на подсъдимия.
Присъдата на Окръжен съд – Враца може да се апелира или стачкува в законоустановения период пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР