Врачанският окръжен съд днес постанови най-строгата мярка за неотклонение “задържане

...
Врачанският окръжен съд днес постанови най-строгата мярка за неотклонение “задържане
Коментари Харесай

Окръжният съд във Враца остави в ареста обявен за международно издирване

Врачанският областен съд през днешния ден постанови най-строгата мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на Ц. М. от с. Девене, разгласен за интернационално търсене. За него е издадена европейска заповед за арест от Прокуратурата на Апелативен съд Ламия – Гърция. Той е упрекнат в съучастничество в предумишленото ликвидиране на И. П., станало през август 2009 година по крайбрежието на Аталанта, обл. Фтиотида.
Задържаното лице съобщи пред съда, че схваща основанието за задържането му, осведомен е със наличието на европейската заповед за арест, само че не е направил описаното закононарушение и не дава непринудено единодушие за предаването му на способените гръцки управляващи, за осъществяване на наказателно гонене. Направил е също по този начин искане за установяване на по-лека мярка за неотклонение, в това число и „ домакински арест”. Съдът реши, че в европейската заповед за арест в задоволителна степен са изложени всички обстоятелства и условия, относими към незаконната активност и посочената заповед дава отговор на условията за форма и наличие, изискуеми по член 37 на ЗЕЕЗА. Съдът съобрази и направеното изказване от арестувания, че не е направил описаното в европейската заповед за арест закононарушение, само че в това произвеждане доказателства в този аспект не се събират.
Определението на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.
Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване с привеждане на арестувания в Следствения арест към Затвора във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР