Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от пет години

...
Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от пет години
Коментари Харесай

Вкарват в затвора мъжа, убил на пътя известен врачански лекар

Врачанският областен съд през днешния ден постанови ефикасна присъда от пет години и пет месеца „ отнемане от независимост “, която ще би трябвало да се изтърпи при първичен „ общ режим “ от подсъдимия Николай Х.

Той бе приет за отговорен в това, че на 13 април 2019 година във врачанско село, в рамките на частен парцел, заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха – ръководство на МПС, по несъобразителност е предизвикал гибелта на 57-годишния Иван Кръстев от Враца, настъпила на 20 април 2019 година

Подсъдимият е нарушил наредбите на Закона за придвижване по пътищата, управлявайки лек автомобил „ Фолксваген Джета “, без да е направлявал непрестанно пътното транспортно средство, както и заради погрешно деяние с лоста за превключване на скоростите, включвайки на задна скорост, и е тръгнал обратно с внезапно подадена газ, без да се е убедил, че пътят зад колата е свободен, със задната част на автомобила и със скорост 23.58 км/ч е блъснал дясното крило на солидна желязна врата, което е блъснало потърпевшия доктор при затваряне портала на парцела.

Подсъдимият е направил действието в пияно положение. За осъщественото закононарушение Окръжен съд - Враца наложи наказване на Николай Х. от пет години и пет месеца „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ режим “.

Съдът приведе в осъществяване и друго наказване „ отнемане от независимост “ за период от три месеца, наложено на подсъдимия по дело по разказа на Районен съд – Враца, което той ще би трябвало да изтърпи също при първичен „ общ режим “.

На Николай Х. бе наложено и наказване " отнемане от право да ръководи МПС " за период от три години от влизане на присъдата в действие.
Мотивите към присъдата ще бъдат направени от съда в законоустановения период.

Присъдата на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР