Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от 5 години

...
Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от 5 години
Коментари Харесай

Съдът реши: Вкарват в затвора шофьора, прегазил и убил 11-годишната Сара от Търнак

Врачанският областен съд през днешния ден постанови ефикасна присъда от 5 години „ отнемане от независимост “ за подсъдимия Веселин Ранков, която ще би трябвало да изтърпи при първичен „ общ “ режим. Той бе приет за отговорен в това, че на 02.10.2018 година към 19.30 часа в село Търнак, при ръководство на лек автомобил марка "Nisan X - trail ", нарушавайки Закона за придвижване по пътищата, като се движел със скорост 59.5 км/ч, не понижил скоростта и не спрял при зародила заплаха за придвижването – пресичащото пътното платно 10-годишно момиче, в резултат на което провокирал ПТП и по несъобразителност предизвикал гибелта й.



Детето умряло на 12.10.2018 година в многопрофилна болница в Плевен. Деянието е осъществено от подсъдимия в пияно положение - при съществуване на алкохол в кръвта с централизация 1.70 промила. Съдът лиши Веселин Ранков от правото да ръководи МПС за период от 6 години. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата може да се апелира или стачкува в 15-дневен период от през днешния ден, пред Софийския апелативен съд.
След произнасянето на присъдата, съдът се занима с мярката за неотклонение на подсъдимия В. Р., която е „ гаранция в пари “ в размер на 5 000 лв.. След като взе поради наложеното наказване и като реши, че не е налице действителна заплаха от укриване на подсъдимия, съдът удостовери мярката за неотклонение.
Тя може да се апелира или стачкува в 7-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР