Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца постанови „задържане под стража“ за двама мъже, издирвани с европейска заповед за арест, издадена от Италия

Врачанският областен съд през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двама български жители П. П. и С. П.

Двамата са оповестени за интернационално търсене въз основа на европейски заповеди за арест, издадени на 15 февруари т. година от арбитър по авансово следствие на Първоинстанционен съд в гр. Лече, Република Италия.

Двамата арестувани са търсени за наказателно гонене за „ присъединяване в проведена незаконна група “ и „ трафик на хора “, а С. П. и за закононарушението „ свеждане до и държане в състояние на иго “, за които най-тежкото планувано наказване по италианското законодателство е 30 години „ отнемане от независимост “. Престъпленията са осъществени в разнообразни интервали от май 2021 година до януари 2023 година

В правосъдната зала и двамата арестувани обявиха, че желаят непринудено да бъдат предадени на италианските управляващи и отхвърлиха да са взели участие в закононарушенията, които са им вменени.

Определенията на Врачанския областен съд, с които е взета най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “ по отношение на П. П. и С. П., подлежат на неотложно осъществяване с привеждането им в Следствения арест към Затвора във Враца.

Определенията на Окръжен съд – Враца могат да се апелират и стачкуват в тридневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.

Предстои в Окръжен съд – Враца да бъдат формирани, планувани и прегледани каузи по същинското произвеждане по европейските заповеди за арест на двамата арестувани за това дали те да бъдат предадени на италианските управляващи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР