Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца остави в ареста мъж, обвинен в притежание с цел разпространение на наркотици

Врачанският областен съд през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения И. Ц. Срещу него е предявено обвиняване от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 28.03.2023 година в гр. Враца, без съответно позволение и в нарушаване на Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите, е държал за разпространяване високорисково наркотично вещество – 1 бр. зелено полиетиленово топче, съдържащо суха, зелена листна маса – марихуана с тегло 1 гр.

При обиск на обвинения са открити също електронна везна и плик с голям брой по-малки пликчета вид „ спейсбек “. За това закононарушение законодателят е планувал наказване " отнемане от независимост " от две до осем години и санкция от пет хиляди до двадесет хиляди лв..

Обвиняемият И. Ц. е осъждан, има три присъди, които също са за закононарушения за държане на наркотични субстанции. Престъплението, в което в този момент е упрекнат, е осъществено в изпитателния период на предходно наказание.

След като взе поради материалите, събрани в досъдебното произвеждане, прегледа доводите, залегнали в настояването на прокуратурата, както и причините на страните, съдът постанови по отношение на И. Ц. да бъде взета най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “, защото са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за това.

Съдът реши, че за обвинения е налице обосновано съмнение за евентуалната му съпричастност към действието, в което е упрекнат, както и че съществува действителна, а не хипотетична заплаха да извърши закононарушение.

Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване. Определението може да се апелира и стачкува в тридневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР