Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца остави в ареста мъж, обвинен в убийство

Врачанският областен съд през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения Д. И. Той е притеглен като обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за осъществено съзнателно ликвидиране на П. М. на 31 януари т. година в апартамент във Враца – закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс.

След като взе поради материалите, събрани в досъдебното произвеждане, прегледа доводите, залегнали в настояването на прокуратурата, както и причините на страните, съдът постанови по отношение на Д. И. да бъде взета най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “, защото са налице всички, изискуеми от закона материално-правни и процесуално-правни предпоставки за това.

Престъплението, в което Д. И. е упрекнат, се санкционира с „ отнемане от независимост “ за период от 10 до 20 години. Съдът реши, че за обвинения е налице обосновано съмнение за евентуалната му съпричастност към действието, в което е упрекнат, както и че съществуват и двете различни рискове - той да се укрие и да извърши закононарушение.

Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване. Определението може да се апелира и стачкува в тридневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР