Врачанските общински съветници порязаха номинацията на Кръстьо Трендафилов за почетен

...
Врачанските общински съветници порязаха номинацията на Кръстьо Трендафилов за почетен
Коментари Харесай

Порязаха номинацията на Кръстьо Трендафилов за почетен гражданин на Враца

Врачанските общински съветници порязаха номинацията на Кръстьо Трендафилов за почетен жител на Враца, видя кореспондент на организация BulNews.
Предложението пристигна изненадващо през днешния ден от Стефка Мерджанкова. Съветничката от Българска социалистическа партия изясни, че Трендафилов цялостен живот е член на левицата, бил е кмет на града, шеф на няколко предприятия, народен представител и аграрни помощник на президентството. Богатата му биография продължава да се усилва даже и след пенсионирането му през 2000 година, когато стартира интензивно да написа книги за Враца и района. След изреждането на достиженията на Трендафилов Мерджанкова не скри убедеността си, че номинацията й няма да бъде призната само на политическо съображение.
Действително вота сподели ясно настройката на общинския съвет, като „ За “ гласоподаваха едвам 8 от местите сенатори, 9 изрично се оповестиха „ Против “, а 14 се въздържаха. Разяснение на негативния си избор даде съветникът от ГЕРБ Васил Василев, който напомни, че точно Трендафилов е бил министър на земеделието в държавното управление на Жан Виденов, когато е бил изнесен зърненият запас на страната ни и България е била изправена пред финансов колапс.
В последна сметка със званието „ Почетен жител на Враца” са удостоени проф. Пенка Маринова за забележителен принос за одобряване на града като научен и учебен център и посмъртно с 24 гласа „ За “, един „ Против “ и 6 „ Въздържал се “. Посмъртно званието се присъжда и на Огнян Бенински за забележителен принос в региона на строителството и създаване на модерна градска среда с 26 гласа „ За “, един срещу и 3-ма „ Въздържал се “.
Наградите на Враца за 2019 година отиват при Евелина Васкова за забележителен принос в научно-техническата област и обществена ангажираност в общественозначими дела /„ За “-22, „ Против “ – 1 и 8 „ Въздържал се “/; Сашо Ангелов за развиването на футбола и спорта в община Враца / “За “ – 26, Против “ – 1 и 3 „ Въздържал се “/; Олга Младенова за развиване на културния живот в община Враца / “За “ - 21, „ Против “ - 1 и 9 „ Въздържал се “/ и Юлиян Георгиев за приносът му в развиването на спорта в района.
На днешната сесия съветникът Владимир Христов предложи премията на Враца да бъде присъдена и на Юлиян Георгиев, треньор по битка, за цялостния му принос в развиването на спорта. Номинацията бе призната от всички общински съветници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР