Врачанин е създал една от ваксините срещу коронавируса. Това пише

...
Врачанин е създал една от ваксините срещу коронавируса. Това пише
Коментари Харесай

Сензационно! Българин е създал една от ваксините срещу COVID-19

Врачанин е основал една от имунизациите против ковид. Това написа BulNews.

Докато Европа се намира в нервност поради дефицита на задоволително дози за бързо ваксиниране на популацията против COVID-19, врачанинът доктор Георги Шукарев е името зад имунизацията на "Janssen ", която може да се окаже основното звено за разрешаване на рецесията.

Възпитаникът на Езиковата гимназия във Враца, а след това на Медицинския университет в Пловдив прави огромния си пробив с създаването на имунизацията против извънредно леталния вирус на ебола.

От години той е бежанец в Швейцария. Преди да стане началник на клиничните изследвания за имунизациите, той работи за различен колос "Новартис ". Разработките му, взаимно с другите му сътрудници, датират от последния огромен гърмеж на болестта в Африка, който държа света в напрежение цели 2 години. Шукарев има принос и към създаването на инжекцията против Зика.

През октомври предходната година Европейската комисия реализира решение да подпише контракт за въпросната ваксина, а от през вчерашния ден към този момент са налични и положителните резултати от втората фаза на клиничните й тествания върху над няколко хиляди души (подобно на "Модерна " и "Пфайзер/Байонтех " - б.р.), които дават вяра за скорошно позволение за прилагане от отрасловата Европейска организация по медикаментите.

200 милиона са дозите, които Европейска комисия възнамерява да купи от концерна. Трета фаза на векторната ваксина към този момент е в ход, като при нея от фармацевтичния колос употребяват 2 изследвания - едно върху 60 000 души и друго - върху 30 000.

Първите резултати се чакат до няколко седмици, а окончателният свършек на следенето и върху ефикасността на имунизацията, и върху страничните резултати ще пристигна не по-рано от началото на 2022 година

Иначе първите данни за страничните резултати на инжекцията на "Janssen " сочат, че може да се чака главоболие, нараснала температура, миалгия, световъртеж, изключително при използването на висока доза от имунизацията.

Информацията за развиването на антителата след използването й пък са отлични - с високи титри след използване на втора доза, които се развиват седмици и месеци след слагането й.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР