Врачани се нареждат на второ място по заплащане на труда,

...
Врачани се нареждат на второ място по заплащане на труда,
Коментари Харесай

Класация на НСИ изненада врачани: На второ място по заплати са

Врачани се подреждат на второ място по възнаграждение на труда , демонстрират данни на Националния статистически институт . Ако в София междинното брутно заплащане през последното тримесечие на 2022 година е повече от 2500 лв. , то във Враца е над 1800 лв. . На трето място са варненци , които получават малко повече от 1700 лв. месечно .

Живеещите във Враца са сюрпризирани от разбора. По-голямата част от тях се чудят кое тъкмо ги е сложило на второ място. Експертът и банков финансист Петьо Ангелов разяснява за „ NOVA “, че в случай че се разрови под повърхността на цифрите, ще изплуват някои тъжни вероятности за развиването на района. По думите му 56 хиляди души са заети в трудова активност, като 6000 са наети в АЕЦ „ Козлодуй “ и съпътстващите компании.

Владимир Петров е измежду чиновниците на една от съпътстващите компании на площадката на електроцентралата. По думите му в АЕЦ „ Козлодуй “ работят много хора и взимат положителни заплати .

„ Покрай електроцентралата има компании и също дават високи заплати на някои, само че множеството от хората взимат минимално заплащане “ , прибавя той.

Петров е второкласен труд и взима 1600 лв. на месец . Налага му се да работи на второ място, с цел да смогне с повишаването на стоките и с цел да може да гледа фамилията си.

Същевременно Ангелов чака изкривената статистика да продължи и след пет години. Той посочи, че друго изследване сочи, че в региона понижават с до 5000 души, което пък значи, че при сходна наклонност ще имат сред 2000 и 3000 работещи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР