VPS хостингът е популярен термин и услуга, от която се

...
VPS хостингът е популярен термин и услуга, от която се
Коментари Харесай

Кога е време да премина на VPS хостинг?


VPS хостингът е известен термин и услуга, от която се възползват милиони дребни и междинни бизнеси. Той предлага по-голяма функционалност и сигурност от споделения хостинг и изисква по-малък бюджет и отговорности от наетите сървъри. В днешната публикация ще обсъдим какво е, неговите преимущества, за кого е подобаващ и по кое време е време да преминем към него.

Какво е VPS хостинг?

VPS (Virtual Private Server) хостингът, още именуван виртуален сървър, се разполага на една физическа машина/сървър и употребява част от централния процесор, мрежата, дисковото пространство и оперативната му памет. На един физически сървър могат да бъдат ситуирани голям брой виртуални сървъри, с помощта на технология, наречена виртуализация.

Въпреки че на една физическа машина може да се употребяват няколко VPS-a, работата им е напълно самостоятелна едни от други. Всеки VPS може да употребява лична операционна система, да извършва разнообразни задания, както и да се надгражда с спомагателни и по-добри параметри (например RAM, HDD и други).

Какви са неговите преимущества?

Предимствата на VPS хостинга са няколко и включват по-голяма сигурност и по-голяма еластичност от споделените хостинги и по-ниска цена от наетите сървъри.

Сигурност

VPS хостингът предлага по-голяма сигурност в съпоставяне със споделените хостинг проекти, защото за всеки клиент има отредено място на физическия сървър. Виртуалните сървъри са обособени среди, до които достъп имат единствено съответните консуматори. Клиентите могат да достъпят файловете и конфигурираните софтуери, а рискът от кибер офанзиви е най-малък.

Гъвкавост

С избора на VPS хостинг, имате опция да получите root достъп и да инсталирате скриптови платформи, да конфигурирате мечтани софтуери и да правите многочислени функционалности, които не се оферират в споделените хостинг проекти. В случай че разполагате с запас от разработчици, те ще имат по-голяма независимост на работа и могат да конфигурират стратегии по техен избор или да употребяват уеб приложения и спомагателни функционалности.

Цена

За функционалностите, гъвкавостта, бързината и сигурността, които VPS хостингът предлага, проектите са на извънредно налични цени и подобаващи за тези, които към момента не са подготвени да влагат в по-мащабни решения като нает сървър. Тук е редно да се означи, че всички спомагателни разноски по закупуване и поддръжка на хардуер на физическите сървъри се поемат от доставчика, а не от клиента.

За кого е подобаващ?

Изборът на подобаващ хостинг за вашия бизнес може да бъде сложна задача. Преди да вземете финално решение, би трябвало да се запознаете с преимуществата и минусите на всеки тип, както и кой тип за кого е подобаващ. Затова е редно и да уточним за кого тъкмо е подобаващ VPS хостингът.

За дребни, междинни и разрастващи се бизнеси

VPS хостингът е най-подходящо решение за разрастващи се компании от дребния и междинен бизнес. Наетите сървъри, въпреки това, са доста по-мащабно и скъпо решение, уместно за огромни корпорации и бизнеси. Тъй като множеството от съществуващите компании попадат в графата на дребния и междинен бизнес, не е учудващо, че VPS хостингът е най-разпространеното решение, от което милиони се възползват.

За тези, които търсят бюджетно решение и високо качество на услуга

Както споменахме нагоре, VPS хостингът се предлага на доста по-достъпна цена от наетите сървъри, а оферират по-голяма функционалност и сигурност от споделените хостинги. Това ги прави подобаващи за хора, които търсят по-бюджетни решения, само че желаят да имат по-голям надзор над средата, в която ръководят уеб страниците и онлайн магазините си.

Кога е време да преминем от споделен хостинг към VPS хостинг?

Интернет потребителите са привикнали на бърза връзка и отговор на поръчките им. Забавяне от няколко милисекунди може да бъде разликата сред това да изберат вас или съперника ви. Затова е извънредно значимо да инвестирате ресурсите си в по-надеждни решения с по-голяма експедитивност и сигурност.

Ако употребявате споделен хостинг, само че забелязвате по-голям трафик към уеб страницата ви и закъснение в отговора на поръчките, най-вероятно е време да преминете към VPS хостинг решение. Друг значим миг, в който би трябвало да започнете да обмисляте смяна в проекта си, е когато разширявате бизнеса, уеб страницата и публиката си. Добавянето на нови артикули, фотоси и информация на уеб страницата ви ще изисква по-голяма памет, която и най-хубавия споделен хостинг проект няма да може да даде. Тогава е моментът и за VPS. Третият вид е, когато се сдобиете с опитни разработчици и желаете да имате по-голям надзор над софтуерите и ресурсите си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР