Впоследствие изискването ще бъде разширено и до регионалните ведомства.Китайските власти

...
Впоследствие изискването ще бъде разширено и до регионалните ведомства.Китайските власти
Коментари Харесай

Властите в Китай заменят чуждестранните компютри със собствени

Впоследствие условието ще бъде разширено и до районните ведомства.

Китайските управляващи подредиха на централните държавни организации и държавни корпорации да заменят компютрите непозната марка с локални компютри,в рамките на две години, заяви Bloomberg.

По-специално на чиновниците на държавните институции е препоръчано да предадат задграничните компютри в подмяна на локални, работещи на китайска операционна система. Общо става дума за най-малко 50 милиона устройства, означиха събеседниците на организацията. Впоследствие управляващите имат намерение да разширят условието и към районните държавни институции.

Според Bloomberg решението предизвиква траялата десетилетие акция на за подмяна на вносни технологии в опит да понижи зависимостта на страната от „ геополитически противници като Съединени американски щати “.

Очаква се новото условие да засегне директно продажбите на HP и Dell Technologies, най-големите марки компютри в страната след Lenovo Group, означават създателите на публикацията. HP и Dell Technologies са американски корпорации, до момента в който Lenovo Group е китайска.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР