Вписмо до българските власти комисарят по човешките права към Съвета

...
Вписмо до българските власти комисарят по човешките права към Съвета
Коментари Харесай

СЕ иска от България мерки срещу насилието над жени и домашното насилие

Вписмо до българските управляващи комисарят по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович приканва да се усъвършенства правната и институционалната отбрана против насилието над дами и против домашното принуждение, предава Българска телеграфна агенция.

Миятович написа, че условието за "системно " принуждение, планувано в Наказателния кодекс във връзка с закононарушенията с домашно принуждение, би трябвало да бъде анулирано неотложно.



Според нея това условие освен излага жертвите на огромна заплаха, само че и лимитира опциите за наказване на причинителите и изпраща рисково обръщение към обществото, че домашното принуждение е задоволително.



Тя повтаря предходните си рекомендации към българските управляващи да се оправят незабавно с острата липса на услуги в поддръжка на жертвите на домашно принуждение и да подхващат спомагателни ограничения за поощряване на равенството сред дамите и мъжете. Според нея тези ограничения включват повишение на осведомеността и обучение за битка със сексистките предубеждения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР