Вписаният преди седмица в Търговския регистър за изпълнителен директор на

...
Вписаният преди седмица в Търговския регистър за изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на „Мини Марица изток“ хвърли оставка

Вписаният преди седмица в Търговския указател за изпълнителен шеф на държавното „ Мини Марица изток “ ЕАД-Раднево Тодор Тодоров е подал оставката си пред принципала БЕХ, оповестява "Монитор ".

Тодоров обяснил, че е подал оставката си като защото не желае да извърши решението да бъде заменен адресът за преписка и седалището на мините от Раднево на столичната улица „ Веслец “, както и да записва промени в устава, съгласно които съветът на шефовете набъбва от 7 на 9 души.

Той напомня, че това решение е било взето на 19 януари, откакто съдът спря друго решение за вписването на инж. Илза Чинкова за член на СД на мините и краткотраен изпълнителен шеф до провеждането на конкурс.

От БЕХ декларират, че промяната на седалището е била подбудена от „ потребността за взимане и осъществяване на своевременни правни актове и в действителност дейности от административен темперамент. Това решение по никакъв метод не визира оперативната автономия и активност на сдружението, в това число на неговите служащи и чиновници. Следва да се има поради, че седалището и адреса на ръководство на принципала на сдружението е точно в гр. София. Това събитие би могло да докара до по-лесна връзка сред сдруженията и по-висока успеваемост в процеса на координиране на дейностите на управническите екипи.

„ Независимо от взетото решение от Съвета на шефовете на „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД, към сегашния миг не са осъществени нужните наложителни дейности от страна на изпълнителния шеф господин Тодор Тодоров. Именно това безучастие от негова страна води до състоятелен и логически извод, че последният не желае да се преценява с българското законодателство и да извършва решенията на правоимащия орган “, допълват от БЕХ.

Дали след оставката на Тодор Тодоров решението на БЕХ за новия адрес на мините, където работят близо 7000 души, ще остане непроменено, е въпрос на няколко дни, през които най-вероятно ще бъде изработен нов опит за регистрацията на инж. Чинкова, която е специалист по енергетиката на партия „ ИТН “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР