Впечатляващите осем хиляди лева заплата е получавала секретарката на Васил

...
Впечатляващите осем хиляди лева заплата е получавала секретарката на Васил
Коментари Харесай

8 бона заплата за хубавата секретарка на Васил Божков

 Впечатляващите осем хиляди лв. заплата е получавала секретарката на Васил Божков Йоана Чолакова. Атрактивната дама, която бе задържана и упрекната за присъединяване в незаконна група, ръководена от Божков, взема солидната сума като началник в една от компаниите на шефа си. Оказва се, че дилемите на Йоана надалеч не се изчерпват в носенето на кафе като персонална асистентка на хазартния предприемач и връзки с иманяри и сводници, както твърди прокуратурата.

Дълги години племенницата на Аня Пенчева извършва и надалеч по-отговорни функционалности. В интервала 2008-2013 година тя един до друг със своя началник е в надзорния съвет, а след това в съвета на шефовете на следения от Васил Божков " Холдинг Пътища ". По това време сдружението е измежду най-големите играчи в строителния бранш. Спечелените поръчки за ремонт на пътища и жп линии са за стотици милиони левове. Като премия за впечатляващите резултати съгласно информация в медиите Васил Божков си разпределя в допълнение заплащане от милиони левове.

Доволно възнаграждение получават и останалите шефове на холдинга. Така Йоана Чолакова се разписва против 8 000 лева месечно, а за по-висшестоящите шефове сумата е даже двойна. Дали и те са получавали спомагателни бонуси за положително показване, не излиза наяве. През 2013 година холдингът е разгласен в разпродажба, което евентуално води до преместването на Чолакова като секретарка на Божков.

Докато ръководи пътностроителната компания, Йоана Чолакова взе участие във взимане на решения за отпущането на заеми на голям брой сдружения от обръча към Васил Божков, демонстрира финансовият доклад на " Холдинг Пътища " за 2007 година Сред тях е и " Инфрастрой 2001 ", която е финансирана с над 800 000 лева от дъщерни сдружения на холдинга. Според документа парите са дадени като оборотни средства, а лихвата е 8 % на година.

Самата компания " Инфрастрой 2001 ", получила заема, има прелюбопитна история. По това време 51 % от акциите са благосъстоятелност на Васил Божков посредством компанията му " Латис ". Останалите 49% се държат от " Сити асет мениджмънт ". Нейни притежатели от своя страна са някогашните барети Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, Христофорос Аманатидис-Таки и перничанинът Феодор Феодоров-Федката. Името на Феодоров в предишното е свързвано с престъпни кавги, а публично той е прочут като началник в нашумелия " Съюз за Перник ", който поддържа Георги Първанов при издигането му за претендент за втори мандат.

Фирма " Инфрастрой 2001 " за няколко години съумява да завоюва публични поръчки за десетки милиони левове. Според медийни изявления при част от състезанията няма конкуренция, което подсигурява успеха. Наред с разчистване на пътните настилки в Благоевградско и Пернишко са сграбчени и контракти за ремонт. Сред тях създаване канализацията в с. Бараково, рехабилитацията на пътищата Перник - Брезник, Сапарева баня - Паничище, Радомир - Ковачевци и т.н. 

Плаща в брой за великански апартамент

Впечатляващата заплата от 8000 лева на месеца разрешава на едвам 30-годишната тогава хубавица Йоана Чолакова да поддържа висок стандарт на живот. Средствата й дават опция да си купи голям апартамент в един от най-елитните столични квартали, написа " България Днес ". Според документите по договорката Чолакова не употребява ипотечен заем, а непосредствено заплаща за жилището. Площта на жилището е 183 кв. м, а към днешна дата цената му съгласно брокери гони един милион лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР