Впечатляващата автобиография и многобройните препоръки не са гаранция, че кандидатът

...
Впечатляващата автобиография и многобройните препоръки не са гаранция, че кандидатът
Коментари Харесай

Важните качества, които се търсят днес в кандидатите за работа

Впечатляващата автобиография и многочислените рекомендации не са гаранция, че претендентът за работа е верният избор за вашата компания. Макар че те са доказателство за високото равнище на подготовка на претендента, има други, по-малко осезаеми и по-трудни за различаване качества, които приказват повече за неговото бъдещо показване в работата.

От Inc.com цитират шест бизнесмени, които споделят какви качества търсят у своите бъдещи чиновници.  

1. Не носят единствено автобиография

Когато претендентът носи на изявлението за работа материали, които даже не са му били поискани, той демонстрира, че е проведен и виновен, споделя Ким Кауп, съосновател на ZinePak.

„ Кандидатите, които идват добре готови за изявлението за работа, демонстрират внимание към детайлите и интерес към организацията. При нас преимущество имат хората, които носят със себе си освен своята автобиография, само че и спомагателни материали, свързани с тяхната предишна работа, както и рекомендации от техните мениджъри. Този табиет приказва доста за претендента, преди той да си е отворил устата “, добави тя.

2. Демонстрират внимание към детайлите

Майк Подесто, създател и основен изпълнителен шеф на търсачката за работа Find My Profession, употребява един остроумен трик, с цел да разбере дали претендентите за работа отделят внимание на дребните елементи. От Find My Profession съзнателно позволяват правописни неточности в длъжностната характерност, които би трябвало да бъдат маркирани от евентуалните чиновници.  

„ Вниманието към детайлите е доста значимо качество, което търсим у претендентите за работа при нас. Моята дребна загадка е, че в обявите за работа декларирам, че претендентите ще завоюват бонус точки в случай че отбележат правописните неточности в длъжностната характерност. Ще ми повярвате ли в случай че ви кажа, че единствено 5% от претендентите поставят старания, с цел да отчетат грешките? Всички хора от тази група, които сме назначили в компанията, досега се показват ужасно “, споделя Подесто.

3. Не се опасяват да задават въпроси

„ За мен, положителният претендент е този, който е проучил компанията и си е подготвил въпроси “, споделя Келси Майър, съосновател и президент на рекламна организация Influence & Co.

„ Няма нищо по-лошо от това да получите отговор „ не “, когато попитате претендента дали има въпроси към вас. Това демонстрира, че той не е заинтересован от компанията и че не посреща с необикновен възторг опцията да работи при вас. “, добавя тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР