Впечатляваща церемония даде старт на най-голямото спортно събитие тази година

...
Впечатляваща церемония даде старт на най-голямото спортно събитие тази година
Коментари Харесай

Със скандали и победа започна Световното по футбол в Русия

Впечатляваща гала даде старт на най-голямото спортно събитие тази година – Световното състезание по футбол, което ще се организира в Русия.

Близо 80 000 фенове, изпълнили до краен лимит именития стадион „ Лужники “ в Москва, както и милионите пред телевизионните екрани по целия свят станаха очевидци на впечатляващото шоу, което откри 21-то издание на шампионата.

ЗАПОЧВА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО Пожарна охрана ФУТБОЛ (СНИМКИ)

От през днешния ден до 15 юли вниманието на целия свят ще бъде приковано към Русия, защото в идващия месец 32-та тима финалисти ще си оспорват правото да покорят международния връх.

Горещите футболни половинки на Мондиал 2018

18-годишна стана "Мис Световно състезание " 2018

Точно половин час преди началото на първия мач от Мондиала – сред домакините и Саудитска Арабия, приключил с победа за Русия с 5:0, откриването беше направено с къса само че впечатляваща гала.

В нея се изявиха английският поп артист Роби Уилямс, както и оперната дива Аида Гарифулина. 44-годишният Уилямс изпя някои от най-големите си шлагери, измежду които “Let Me Entertain You “, „ Feel “ и „ Angels “. Неговото присъединяване породи мощни рецензии в родната му Англия, която даже не изпрати публични делегати в Москва поради напрежението с Москва след случая „ Скрипал “.

Програмата на тържественото разкриване бе съобразена, тъй че да не нанесе никакви провали на терена. В гала взеха присъединяване общо 800 души, а измежду специфичните посетители бе президентът на Русия Владимир Путин, както и двукратният международният първенец с Бразилия – футболната легенда Роналдо.

Руският президент даде обещание, че Мондиал 2018 ще бъде най-хубавият в историята, откакто кандидатурата на Русия се пребори с тези на Португалия и Испания, Белгия и Холандия и Англия. При драконовски ограничения за сигурност 12 стадиона в 11 град - всички от тях ситуирани в европейската част на страната или наоколо до нея, с цел да бъдат лимитирани дистанциите за почитатели и тимове, ще одобряват мачовете от шампионата.

„ Драги другари, време е да приемем именито събитие като Световното състезание по футбол. Поздравявам всички почитатели на футбола от другите краища на света. В нашата страна футболът не е просто най-популярният спорт, руснаците обичат футбола, това е обич от пръв взор. Още от първия формален мач на Русия преди повече от 100 години, ние постоянно сме работили за деня, в който ще можем да приветстваме вкъщи всички членове на международното футболно семейство. Направихме всичко допустимо, с цел да се насладите на един превъзходен футболен празник, с цел да може всички посетители на нашата страна да се усещат добре и да срещнат нови другари. Наше обвързване да промотираме спорта и взаимното почитание между тях. Желая на всичко тимове триумф, а на почитателите едно незабравимо прекарване. Добре пристигнали в Русия “, сподели на стадион „ Лужники “ Путин.

Събитието не се размина без кавги. Роби Уилямс сподели междинен пръст на камерите по време на осъществяването си, с което скандализира феновете.

А през вчерашния ден депутатът Тамара Плетньова прикани рускините да не вършат секс с чужденци по време на Световното състезание. Плетньова, която е ръководител на Комисия по въпросите за фамилията и децата в съветската Дума, съобщи, че не би трябвало да се повтаря историята от Олимпийските игри през 1980 година. От Кремъл дадоха отговор, че всяка жена има право сама да взима сходни решения.

Robbie Williams is World Cup ready! pic.twitter.com/Nt03mGvnVx
— SB Nation (@SBNation) June 14, 2018
Последните вести от света на спорта, онлайн предавания и любопитна информация четете в Gong.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
СПОРТ Бесен съветски казачок прати " зелените соколи " в несвяст Match Day 01 Реал Мадрид показа публично Жулен Лопетеги
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР