Впечатляваща пясъчна буря удари града Азрак в Йордания, причинявайки зловещ

...
Впечатляваща пясъчна буря удари града Азрак в Йордания, причинявайки зловещ
Коментари Харесай

Пясъчна буря превърна Йордания в Марс

Впечатляваща пясъчна стихия удари града Азрак в Йордания, причинявайки злокобен пейзаж, напомнящ на изображенията, които виждаме на планетата Марс, оповестява.

VIDEO: A terrible sandstorm hit the Azraq region of Jordan yesterday
— Insider Corner (@insiderscorner)
Причината са силните ветрове, които накараха този гъст облак от пясък безусловно да покрие града. Те освен понижиха видимостта до най-малко, само че и утежниха качеството на въздуха, правейки атмосферата задушлива за жителите.

A powerful sandstorm hit Azraq in eastern Jordan
— Sprinter (@Sprinter99800)
Мощната пясъчна стихия се развихри предходната неделя, на 15-ти октомври, и потегли от пустинята в югозападните елементи на Сирия, засягайки доста региони на Йордания, в това число столицата на страната Аман. Поради тази причина локалните управляващи издадоха предизвестие и рекомендации за ограничение на дейностите навън и потребление на маска като защитна мярка, изключително за страдащите от сърдечно-съдови и респираторни болести.



Как се образуват пясъчните стихии?

Пясъчните стихии се провокират от разнообразни метеорологични фактори като урагани, циклони и торнадо, увеличаващи скоростта напразно в избран регион. Това води до покачване на огромни количества пясък от сухи зони като пустини, което в последна сметка минава на дълги дистанции и визира области, които са на много огромно разстояние от точката на генезис на пясъчната стихия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР