Впечатляващ нов шпионски трилър с арена на действието Хелзинки от

...
Впечатляващ нов шпионски трилър с арена на действието Хелзинки от
Коментари Харесай

Нов шпионски трилър дебютира по Epic Drama - slava.bg

Впечатляващ нов шпионски трилър с сцена на действието Хелзинки от епохата на Студената война дебютира по Epic Drama на 27 август. Създаден от тандем майка и щерка, Кирсти и Катри Манинен, стилният трилър в 10 елементи „ Живот в сенките “ е основан на действителната борба сред Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Централно разузнавателно управление на САЩ за надзор над Финландия в навечерието на президентските избори през 1955 година След Втората международна война тази дребна скандинавска страна се оказва полесражение в най-големия международен спор.

За да се запази, страната би трябвало ловко да лавира сред двете суперсили, които не биха спрели пред нищо, в това число тотална война, с цел да поемат контрола. Добре пристигнали в „ ЖИВОТ В СЕНКИТЕ “! В 50-те години на 20-ти век най-горещата точка в Студената война не е Вашингтон, нито пък Москва, а Хелзинки, Финландия. Главният женски персонаж Хелена Коронен (в ролята е Emmi Parviainen, която получи номинация за „ финланските Еми “ за превъплъщението си), е млада финландка, която учи в Ню Йорк, когато е атакувана от тайнствен нападател.

Току що завърнала се от Съединени американски щати и преследвана от смътни мемоари от детството, тя се обръща към дядо си (в ролята Hannu-Pekka Björkman) за отговори. Той не е просто угрижен за нея; той е заместител шеф на Финландската загадка полиция, „ Юмрукът “ – топ секретна организация, натоварена със задачата да опази неутралитета на страната. Когато нещата се оплитат и персоналният и професионалният живот на Хелена се сблъскват, тя взема решение, че единственият метод да разбере истината е да излезе на първа линия като се причисли към „ Юмрукът “.

Светът на „ Живот в сенките “ е тъмен и брутален; не му липсват влизания с щурм, отбягване на гибелта на косъм и солидна доза принуждение, а исторически обстоятелства и художествена небивалица се преплитат ловко в десетте елементи на поредицата. Така Хелена и „ Юмрукът “ се срещат с действително съществували персони като финландския президент Паасикиви и министър председател министъра Кеконен, до момента в който се пробват да предотвратят превес на която и да е от враждуващите страни.

Макар, че Финландия като цяло съумява да се оправи с предизвикването, не всички герои от „ Живот в сенките “ ще имат този шанс! „ Живот в сенките “ дебютира по Epic Drama на 27 август, в 22:00, с повтаряне в събота в 22:45.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР