Впечатленията на обществеността от Републиканската партия и нейните лидери в

...
Впечатленията на обществеността от Републиканската партия и нейните лидери в
Коментари Харесай

Проучване на CNN: Възгледите на американците за Републиканската партия и нейните лидери в Конгреса се влошиха на фона на кризата в ръководството на Камарата на представителите

Впечатленията на обществеността от Републиканската партия и нейните водачи в Конгреса се утежниха на фона на рецесията в водачеството в Камарата на представителите, съгласно ново изследване на CNN, извършено от SSRS, като американците, присъединени към републиканците, са разграничени по въпроса по какъв начин би трябвало да ръководи Републиканската партия.

Дори тогава – и откакто множеството американци показват яд от метода, по който двете партии се оправят с проблемите на страната – обществеността продължава да избира управлението на Републиканската партия пред това от Белия дом: 54% споделят, че имат повече доверие на републиканците в Конгреса, в сравнение с президента Джо Байдън да се оправи с главните проблеми, пред които е изправена страната, до момента в който 45% имат повече доверие в водачеството на Байдън, непроменено от това лято.

Половината американци утвърждават отстраняването на Кевин Маккарти от поста ръководител на Камарата на представителите, 49% не го утвърждават, съгласно анкетата, извършена след гласуването предходната седмица за свалянето му от тази служба. Близо половината, 46%, имат неподходящо мнение за към този момент някогашния представител, 21% имат удобно мнение за него и към една трета не показват мнение. Представителят от Флорида Мат Гетц, който внесе предлагането за овакантяване, което докара до отстраняването на Маккарти, също е надълбоко под водата, като 44% имат неподходящо мнение за републиканеца, 14% са удобно и 42% не са сигурни.

Републиканците и настроените към републиканците самостоятелни хора са почти поравно разграничени по отношение на отстраняването на Маккарти (49% утвърждават до 50% неодобряват) и демонстрират дребен консенсус по отношение на това дали отстраняването на Маккарти е нещо положително (30%) или неприятно нещо (34%) за тяхната партия.

Като цяло смесените реакции на републиканците във връзка с спора в управлението на Камарата на представителите отразяват разделяне в конкуренцията за президентска номинация на партията. 56% болшинство от републиканците, които поддържат някогашния президент Доналд Тръмп, споделят, че утвърждават свалянето на Маккарти, в съпоставяне със единствено 37% от тези, които не поддържат Тръмп на първичните избори.

Това разделяне е явно в голям брой измервания на представянето на Републиканската партия или на възгледите за нейния път напред. Запитани за водачите на републиканците в Конгреса, 51% от поддръжниците на Тръмп утвърждават работата им, до момента в който единствено 35% от другите гласоподаватели, подкрепящи републиканците, считат същото. За това дали републиканците в Конгреса би трябвало да създадат компромис или да отстояват убежденията си, 52% от поддръжниците на Тръмп споделят, че са твърдо, до момента в който 77% от останалите републиканци споделят, че работят от другата страна.

И даже по тематики, по които тези две фракции на партията са значително съгласни, към момента има разлика: поддръжниците на Тръмп е по-вероятно да се усещат изцяло непредставени от държавното управление (57% от първичните поддръжници на Тръмп споделят, че въобще не са показани добре във Вашингтон против 47% от другите гласоподаватели, подкрепящи Републиканската партия), по-малко евентуално е да смятат продължаващата помощ за Украйна за значима (45% от гласоподавателите републиканци, които не са Тръмп, споделят, че е доста или ненапълно значима против 27% от поддръжниците на Тръмп) и по-вероятно да се мисли, че държавното управление ще реализира съглашение за отбягване на прекъсване преди идващия краен период от 17 ноември (67% от поддръжниците на Тръмп считат това за евентуално против 57% от другите републиканци).

Поддръжниците на Тръмп са солидно болшинство от базата на Републиканската партия. Тръмп е нараснал преднината си в конкуренцията за президентската номинация на партията през 2024 година, съгласно изследването, като 58% от републиканците и републиканците са го подкрепили. Що се отнася до останалата част от полето, 17% поддържат губернатора на Флорида Рон ДеСантис, 8% някогашния губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, 5% някогашния вицепрезидент Майк Пенс, 4% софтуерния бизнесмен Вивек Рамасвами и 2% или по-малко поддържат всеки от останалите тествани претенденти.

Сред обществеността като цяло усещанията от Републиканската партия са надълбоко отрицателни. Близо три четвърти не утвърждават метода, по който водачите на Републиканската партия в Конгреса се оправят със отговорностите си (74%, по отношение на 67% през януари), а 52% имат негативно усещане за Републиканската партия като цяло (увеличение от 45% през декември). Одобрението за водачеството на Републиканската партия в Конгреса е намаляло внезапно измежду републиканците и самостоятелните републиканци, от 58% утвърждение през януари до 44% в този момент.

И упованията на американците се помрачиха, че републиканското болшинство в Камарата може да докара до позитивни промени във федералния бюджет (43% чакаха най-вече позитивен резултат през декември, 18% в този момент споделят, че е имало позитивен ефект), контрол на администрацията на Байдън ( 35% чакат позитивен резултат, 23% споделят, че е имало такъв), имиграционните закони (32% чакат позитивен резултат, 17% споделят, че е имало такъв) или равнището на съдействие в границите на федералното държавно управление (23% чакат позитивен резултат, 16% споделят, че е имало).

Но провокациите на Републиканската партия не усъвършенстваха мнението на обществото за демократите. Само 35% утвърждават метода, по който водачите на Демократическата партия в Конгреса се оправят с работата си, спад от 40% през януари, а половината имат неподходящо мнение за Демократическата партия (50%), по отношение на 44% през декември.

Проучването открива необятно публикуван яд и към двете партии, като 58% споделят, че са ядосани от метода, по който и двете партии се оправят с проблемите на страната, други 15% са ядосани единствено на републиканците и 13% са ядосани единствено на демократите. Само 14% споделят, че не са ядосани на нито една от страните. Само нищожни 19% споделят, че се усещат даже ненапълно добре показани от държавното управление във Вашингтон, най-ниският дял, който споделя това в изследване на CNN от 2015 година, като 81% в този момент споделят, че не се усещат прекомерно или въобще не са добре показани от федералното държавно управление. И множеството, 69%, споделят, че е малко евентуално опитите за двупартийно сливане на идното значимо законодателство във Вашингтон да бъдат сполучливи, макар необятните желания водачите в Конгреса и Белия дом да вършат взаимни отстъпки, с цел да свършат нещата.

Относно идното огромно законодателство – нуждата от финансиране на държавното управление до 17 ноември – множеството американци считат, че е най-малко малко евентуално договорката да бъде подписана (57% споделят така), макар че единствено 10% споделят, че е „ доста евентуално “ случва се. А 81% от американците споделят, че е недопустимо членовете на Конгреса да заплашват със прекъсване на работата на държавното управление по време на договарянията за бюджета, с цел да реализиран задачите си, в това число необятно болшинство от демократи (89%), самостоятелни (81%) и републиканци (72%).

Проучването на CNN беше извършено от SSRS от 4 до 9 октомври измежду случайна национална извадка от 1255 възрастни, определени от панел, основан на вероятности, в това число 428 самостоятелни гласоподаватели републиканци и републиканци. Проучванията бяха извършени онлайн или по телефона с интервюиращ онлайн. Резултатите измежду цялостната извадка имат граница на извадкова неточност от плюс или минус 3,4 точки; това е 5,7 пункта за резултатите измежду републиканците и републикански настроените гласоподаватели.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР