Впечатлен съм от становището на съдия Красимир Шекерджиев, макар да

...
Впечатлен съм от становището на съдия Красимир Шекерджиев, макар да
Коментари Харесай

Иван Гешев обяви, че ще положи усилия да покаже на критикуващите го градивно, че не са прави

Впечатлен съм от мнението на арбитър Красимир Шекерджиев, въпреки да не съм склонен с него. Ще се постарая да покажа, че преценката му не е вярната и ще положа на драго сърце старания в тази посока. Така определеният от Висш съдебен съвет за нов основен прокурор Иван Гешев разяснява първия медиен въпрос след избора - кои рецензии приема за градивни и кой - не.
Припомняме, че по време на чуването арбитър Шекерджиев разгласи, че политиката му пристигнала допълнително и, че няма да поддържа Иван Гешев, като добави, че е неуместно да се счита, че всеки " срещу " е на тази позиция поради политически аргументи. Шекерджиев обаче счете и за неуместно да се подлагат на критика прокурорите, че единомислещо са подкрепили някого, както и не видя проблем да има единствено един претендент при процедурата за избор.
Гешев акцентира, че има още доста работа за извършване във връзка с битката с корупцията, както и че няма да прави разлика сред небогати и богати, когато има данни за осъществено закононарушение. И уточни, че може би е убедил сътрудниците си с искреността си.
По въпроса с така наречен битова престъпност, Иван Гешев не разяснява в конкретика, тъй като към момента президентът не се е произнесъл. „ Още е рано да кажа какви неща възнамерявам ”, посочи определеният за обвинител номер едно от Висш съдебен съвет. „ Надявам се прокуратурата да се отвори към проблемите и болките на хората и да поеме уговорките си тук-там, където не се случва ”, добави Иван Гешев пред Българска национална телевизия, визирайки окръжни и апелативни прокуратури отвън София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР