Впечатлен съм от охраната на границата, но е нужен допълнителен

...
Впечатлен съм от охраната на границата, но е нужен допълнителен
Коментари Харесай

Стеф Блок: Впечатлен съм от охраната на границата, но е нужен напредък в борбата с корупцията


Впечатлен съм от защитата на границата, само че е необходим спомагателен прогрес в битката с корупцията Това сподели министърът на външните работи на Кралство Нидерландия Стеф Блок по време на конференция след среща с министър Екатерина Захариева, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ Чухме за желанието за Шенген, само че уповавам се, че ще разберете, че народът на Холандия знае за огромния брой мигранти, които стигат до нашата страна и би трябвало да се увери в безкомпромисния надзор на границата преди да допуснем България в Шенген”, сподели Стеф Блок.

Впечатлен съм от защитата на границата, само че има още една част, обвързвана с граничния надзор. Как се оправя държавното управление с корупцията, контрола на трафика на хора и има ли спомагателни системи за това. Нужен е спомагателен прогрес в битката с корупцията и по-стриктна система”, сподели още холандският външен министър.

„ Винаги има място за усъвършенстване, само че България демонстрира, че освен охранява външните граници и това демонстрират следствията против трафиканти. Само от началото на годината има 100 случая за следствие на трафиканти на хора. Убедена съм, че когато видят на място и дойдат в България, поради отчетите на Европейска комисия, напълно скоро се надявам Холандия да вземе решение в интерес на България”, разяснява Екатерина Захариева.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР